OHAL mağdurlarına inceleme komisyonu kuruldu

Güncelleme Tarihi:

OHAL mağdurlarına inceleme komisyonu kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2017 15:35

OHAL mağdurlarına inceleme komisyonu kuruldu

Haberin Devamı

DENİZLİ'de 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yapılan işlemlerde mağdur edildiklerini ileri sürenlerin başvurması için OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu oluşturuldu.

Denizli Valiliği, Resmi Gazete'de yayınlanan esaslara göre OHAL İnceleme Komisyonu oluşturdu. Denizli Valiliği, İl Olağanüstü Hal Bürosu'ndan yapılan açıklama ile 17 Temmuz'dan itibaren mağdur edildiklerini ileri sürenlerin 17 Temmuz pazartesi gününden itibaren komisyona başvuru yapabilecekleri belirtildi. Açıklamada, olağanüstü hal kapsamında doğrudan kanun hükmünde kararnameler ile kamu görevinden, meslekten veya görev yaptığı teşkilattan çıkarılan ya da ilişiği kesilenler, öğrencilikle ilişiği kesilenler, dernekler, vakıflar, sendika, federasyon ve konfederasyonlar, özel sağlık kuruluşları, özel öğretim kurumları, vakıf yükseköğretim kurumları, özel radyo ve televizyon kuruluşları, gazete ve dergiler, haber ajansları, yayınevleri ve dağıtım kanalları, rütbeleri alınan emekli personellerin komisyona başvuruda bulunabileceği belirtildi.

Denizli Valiliği İl Olağanüstü Hal Bürosu'ndan yapılan açıklamada başvuruların 17 Temmuz'dan itibaren 60 gün içinde yapılabileceği, ceza infaz kurumları ve tutukevlerinde tutuklu veya hükümlü bulunan kişiler için başvuru tarihinde kurum müdürlüğüne başvurunun yapıldığı tarihin esas alınacağı belirtildi. Başvurular Başbakanlık internet sitesi üzerinde oluşturulan https://ohalkomisyonu.basbakanlik.gov.tr internet adresinde yayınlanan başvuru formunun doldurulup onaylanarak, çıktısı alınarak kişinin kendisi, kanuni temsilcisi yada vekili tarafından imzalı olarak Valilik Olağanüstü Hal Bürosu'na elden edilerek yapılabilecek.

Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!