Kasım ayı ihracatı sanayici sevindirdi

Güncelleme Tarihi:

Kasım ayı ihracatı sanayici sevindirdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2017 18:15

Kasım ayı ihracatı sanayici sevindirdi

Haberin Devamı

TÜRKİYE İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili ve Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, ihracat rakamlarını değerlendirdi. Kocasert, Denizli ihracatının kasım ayında yüzde 23.7 artarak 300 milyon dolar olarak gerçekleştiğini, ağustos ayında elde edilen başarının devam ettiğini açıkladı.

TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, yazılı bir açıklama yaparak kasım ihracat rakamlarını değerlendirdi. Denizli'nin geçen ağustos ayında 224 milyon dolarlık ihracatla tüm zamanların rekorunu kırdığını belirten Kocasert, bu başarının devam ettiğini, TİM tarafından açıklanan Denizli ihracatının kasım ayında yüzde 23.7 artarak 300 milyon dolar olarak gerçekleştiğini söyledi. Yılın ilk 11 aylık döneminde Denizli ihracatının bir önceki senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 10.6 artışla 2 milyar 792 milyon dolar olduğunu ifade eden Kocasert, "Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından Kasım ayı ihracat rakamları açıklandı. Ağustos ayında 224 milyon dolarlık ihracatla tüm zamanların rekorunu kıran Denizli İhracatçılar Birliği, kasım ayında gerçekleştirilen ve bir önceki seneye kıyasla yüzde 20 artarak 230 milyon doları geçen ihracatıyla yeni bir rekora imza atmış oldu. Ocak- Kasım dönemi ihracatı ise yüzde 14.7 artarak 2 milyar 247 milyon dolara ulaştı. Daha önceki değerlendirmelerimde, dünya ekonomisinin yeniden büyüme yönünde güçlü sinyaller vermesinin yılın geri kalanı için yeni rekorların ipucu niteliğinde olduğunu belirtmiştim. İhracatta Atılım Yılı ilan edilen 2017'de üst üste rekorlar kırmak son derece sevindirici ve cesaret verici" dedi.

Türkiye'nin ihracatında da güçlü artışlar yaşandığına ve hedeflerine emin adımlarla ilerlediğine işaret eden Kocasert, "Kasım ayında yüzde 14.2 artan ülkemiz ihracatı 13 milyar 629 milyon dolara ulaştı. Yılın geride bıraktığımız ilk on bir ayında ise yüzde 10.7 artan ihracatımız 142 milyar 663 milyon dolar olarak gerçekleşti. Böylelikle, 2016 yılının genelinde ulaşılan toplam ihracat rakamını kasım ayı itibariyle yakalamış olduk" dedi.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!