İşadamından 65 yıllık hayat arkadaşına "Sevgililer Günü" jesti

Güncelleme Tarihi:

İşadamından 65 yıllık hayat arkadaşına Sevgililer Günü jesti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2015 15:26

- Denizli'de hayırsever işadamı, "14 Şubat Sevgililer Günü" dolayısıyla 65 yıllık eşine jest yapmak için Milli Eğitim'e 100 bin lira bağışta bulundu

Haberin Devamı

DENİZLİ (AA) - Denizli'de hayırsever işadamı, 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla 65 yıllık eşine "jest yapmak" için Milli Eğitim'e 100 bin lira bağışta bulundu

Denizli'de faaliyet gösterdiği oto cam sektöründeki işlerini oğluna devreden 84 yaşındaki Efraim Duman, 65 yıllık hayat arkadaşı Rahime Duman'a 14 Şubat Sevgililer Günü'nde jest yaparak, Denizli'de Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Merkezefendi ilçesi Servergazi Mahallesi'ne yaptırılacak 24 derslikli Hayırseverler Ortaokulu'nun düzenlenen törenle 100 bin lira bağış yaptı.

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, Duman ailesinin dededen toruna Denizli eğitimine sahip çıkmaları ve destek vermelerinin çok anlamlı olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Ailenin, yapılması planlanan Hayırseverler Ortaokuluna katkıda bulunmak isteğini kendilerine ilettiğini ifade eden Kocatepe, "Çok teşekkür ediyor Allah razı olsun diyorum. Allah ömürlerini ve kazançlarını bereketli kılsın. Efraim abimizin eşleri Rahime Duman hanımefendi gelememişler. Değerli eşlerine sürpriz yapmak istediğini bize iletti. Bugüne denk gelmesi de çok güzel. Onlara da sağlık ve uzun ömürler diliyorum" dedi.

Bağışı yapan Efraim Duman, yardımın hayırlı olmasını dileyerek, 65 yıllık hayat arkadaşı Rahime Duman'ın adının yaşayacağı bir hediye vermek ve eğitime katkıda bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Efraim Duman'ın oğlu Yurdal Duman da, babasının annesine yaptığı jestin 14 Şuba Sevgililer Günü"ne denk gelmesinin anlamlı olduğunu, Hayırseverler Ortaokulundaki sınıfa annesinin ismi verileceğini kaydededek “Bu talebimizi kabul ettiği için Sayın Valimize ve İl Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyoruz. Bunlar bizim toplumsal görevlerimiz" ifadelerini kullandı.

Düzenlenen protokol imza törenine İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, işadamı Efraim Duman, oğlu Yurdal Duman ve torunu Ender Duman katıldı.

Merkezefendi İlçesi Servergazi Mahallesinde yaptırılacak ve toplam 3 milyon liraya mal olacak 24 derslikli Hayırseverler Ortaokulu'nun yapımı için 100 bin lira katkıda bulunan her hayırseverin ismi bir sınıfa verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!