Honaz Tüneli'nde 1540 metreye ulaşıldı

Güncelleme Tarihi:

Honaz Tünelinde 1540 metreye ulaşıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2017 16:17

Honaz Tüneli'nde 1540 metreye ulaşıldı

Haberin Devamı

DENİZLİ'yi Ankara Karayolu'ndan, Antalya ve Muğla Karayolu'na bağlayacak olan çevre yolu üzerinde yapımı süren Honaz Tüneli'nde sol tüpte 1540 metreye ulaşıldı. Toplam uzunluğu 2 bin 600 metre olan tünelin sağ tüpünde de 1439 metre ilerleme sağlandı. Denizli Valisi Hasan Karahan, Honaz Tüneli inşaatında inceleme yaparak çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Denizli-Ankara Karayolu'ndan şehir merkezine girmeden Denizli-Antalya ve Denizli-Muğla Karayolu'na direk geçişi sağlayacak çevre yolu projesi içinde yer alan Honaz Tüneli'nin inşaatı aralıksız sürüyor. Toplam uzunluğu 2 bin 600 metre olacak Honaz Tüneli'nde yüklenici firma sol tüpte 1540 metrelik bölümü tamamladı, sağ tüpte ise 1439 metre ilerleme sağlandı. Her iki tüpte toplam 2 bin 979 metre ilerleme kaydedildi.

Denizli Valisi Hasan Karahan, Honaz Tüneli'ne giderek çalışmaları yerinde inceledi, çalışmalar hakkında bilgi aldı. İnceleme gezisine Honaz Kaymakam Vekili Yusuf Durani Dinç, AK Partili Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, Karayolları 27. Şube Şefi Sait Arıduman da katıldı. Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, Vali Karahan'a çalışmalar hakkında haritalar üzerinde slayt eşliğinde bilgi verdi. Uraloğlu, sol tüpte 1540 metre, sağ tüpte ise 1439 metre olmak üzere toplamda 2 bin 980 metre ilerleme sağladıklarını kaydetti. Bilgilendirme toplantısının ardından Vali Hasan Karahan tünel içinde incelemelerde bulundu. Burada Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu'ndan tünellerde yapılan çalışmaların teknik boyutları hakkında bilgiler aldı.

Vali Hasan Karahan, Çevre Yolu ve Honaz Tünelleri'nin, şehirlerarası trafikte büyük kolaylık sağlayacağını belirterek, inşaatın en kısa sürede tamamlanması için çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirtti.

Honaz Tüneli tamamlandığında, Ankara Karayolu'nda Çevre Yolu'na girecek olan araçlar Honaz'ın Ovacık Mahallesi'nde başlayan 2 bin 600 metrelik tüneli kullanılarak, köprülü kavşak ile Cankurtaran Mahallesi'ne ulaşacak, şehir merkezine girmeden Denizli-Antalya ve Denizli-Muğla karayollarına bağlantı sağlanacak.

Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!