GEKA, Denizli'de toplandı

Güncelleme Tarihi:

GEKA, Denizlide toplandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2017 17:19

GEKA, Denizli'de toplandı

Haberin Devamı

DENİZLİ'de merkezi bulunan Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA) 92. Yönetim Kurulu Toplantısı, GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Muğla Valisi Amir Çiçek başkanlığında yapıldı. Toplantıda, devam eden çalışmalar ve projeler görüşüldü.

Denizli Valiliği Toplantı Salonunda gerçekleştirilen GEKA 92. Yönetim Kurulu Toplantısı'na; GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Muğla Valisi Amir Çiçek, Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ve GEKA Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan katıldı. GEKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Muğla Valisi Amir Çiçek toplantıda öncelikle, ajansın son dönemde gerçekleştirdiği faaliyetleri gözden geçireceklerini ardından devam eden çalışmaları ve projeleri yönetim kurulu olarak değerlendirerek istişare edeceklerini belirtti.

Ajansın çalışmalarını ve projelerini görüşeceklerini belirten Vali Çiçek, "Güney Ege Bölgesi'nde öncelikle turizm ve diğer lokomotif sektörlerin tanıtımına yönelik özel sektör, kamu kuruluşları ve STK'lar arasında işbirliği sağlayarak, ulusal ve uluslararası platformlarda ortak tanıtım faaliyetleri yürütmektedir. Bu doğrultuda, 11-19 Şubat 2017 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenen CNR Avrasya Boat Show- Fuarı"na, katılım sağlanmıştır. Bunun yanında, geçtiğimiz günlerde Aydın'da, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü'nün işbirliğiyle istihdam olanaklarının geliştirilmesi ve iş gücüne katılımın arttırılması amacıyla, ilgili tüm paydaşların da katılımıyla Aydın ili istihdam stratejisi çalıştayını gerçekleştirdik. Her bir ilimiz de, ilde yatırımların gelişmesinin önündeki engelleri tespit etmek, kısa, orta ve uzun vadeli ortak öncelik ve faaliyetleri belirlemek, ilin rekabet gücü ve potansiyeli olan sektörlerine odaklanmayı sağlayacak çalışmaları belirlemek ve bu alanda ilgili kurum kuruluşlar arasında hedef birliği sağlamak amacıyla İl Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejileri hazırlanmıştır. Hazırlanan strateji kapsamında Aydın, Denizli ve Muğla Yatırım Destek Ofislerimiz, bölgedeki paydaşların da katılımıyla ve ortak akıl vizyonuyla çalışmalar yürütmüştür" dedi.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!