Gaziantep'teki bombalı saldırıya tepki çığ gibi

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepteki bombalı saldırıya tepki çığ gibi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2016 20:45

Gaziantep'teki bombalı saldırıya tepki çığ gibi

Haberin Devamı

Osman Nuri BOYACI/DENİZLİ, (DHA) - GAZİANTEP'te dün akşam 51 kişinin yaşamını yitirdiği canlı bombalı saldırıya tepki yağdı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Denizli milletvekilleri, belediye başkanları ve il başkanı Gaziantep'teki saldırının Türk milletini yıldırmayacağını, terörle mücadelenin kararlılıkla süreceğini belirtti. 
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci yaptığı yazılı açıklamayla 51 kişinin yaşamını yitirdiği Gaziantep'teki saldırıya tepki gösterdi. Gözü dönmüş hainlerin vahşice saldırdığı 15 Temmuz gecesinde gönül coğrafyasındaki mazlumların hamisi durumundaki Türkiye'yi un ufak edemeyen güçlerin bölücülerin kalleş tuzaklarına umut bağladığını belirten Zeybekçi, "Zannediyorlar ki; patlattıkları bombalar ve günahına girdikleri masum canlarla, ülkede korku ve kaosa yol açacaklar. Türkiye'yi, çağdaş medeniyetler çizgisine uzanan yoldan alıkoyacaklar. Oysaki, halkın takdiri ile iktidara gelenleri, yine ondan başka hiçbir güç yolundan döndüremez. Ülkemizin bütünlüğü ile milli birlik ve beraberliğimize kastetmiş bu hainlere verilecek en güzel cevap, gerek siyasiler, gerekse farklı dünya görüşündeki insanlar olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma paydasında buluşarak, ortak düşmana karşı birlikte tavır alabilmektir" dedi.
Zeybekci, Türk milletinin şehitlerine olan minnet borcunu parçalanıp dağılmadan, ülke olarak her gün daha da iyiye doğru yol alarak ödemeye çalışacağını söyleyerek, "Biz de iktidar olarak, yine bu bilinçle hareket edeceğiz. Her zaman vatandaşımızın isteğine kulak verecek, her türlü engellemeye rağmen hedefine kilitlenecek ve her gün daha da iyisini yapmak için çaba sarf edeceğiz. Ve eminim ki; tüm siyasi partilerimiz de 15 Temmuz'daki kalkışma sonrası ortaya koydukları milli birlik tavrından hiçbir zaman ödün vermeyecek, bizi birbirimize düşürmeye çalışan terörizme karşı yan yana ve omuz omuza duracaktır. Böylelikle, vatan hainlerinin bu yöndeki beklentilerini de kursaklarında bırakacaktır. Milletimizin başı sağ olsun. Terör saldırılarında şehit düşenlere Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifa diliyorum" diye konuştu. 
'HAÇLI ZİHNİYETİNE BOYUN EĞMEYECEĞİZ'
AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ise, "Haçlı zihniyetinin maşası FETÖ, PKK ve DAEŞ birleşti ve sahipleri adına ülkeme saldırıyor. Korkmayacağız ve boyun eğmeyeceğiz. Teröre lanet olsun. Gaziantep'te yaşanan hain terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Teröre lanet olsun. Allah'ın izniyle, millet olarak ikinci istiklal harbini de kazanacağız. Rabbim birliğimizi korusun" dedi. 
'BAŞARAMAYACAKSINIZ'
Ak Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan ise yaptığı yazılı açıklamada terör örgütleri arasında fark olmadığını söyleyerek, "Bir kez daha altını çizerek belirtmek istiyorum ki;  FETÖ, PKK ve DAİŞ arasında hiçbir fark yoktur. Hepsi de vatanımıza, milletimize, devletimize ve medeniyet değerlerimize ihanet içerisindedir. İhanetleri sadece ve sadece emperyalizme ve vatanımızın sömürülmesine hizmet etmektedir. 2013 Aralık ayında internete düşen Pensilvanya ses kaydında PKK kongresinin Washington'da toplandığını, ruhunu satmış FETÖ öncülüğünde yapılan toplantıda artık kanlı ve çatışmalı döneme geri dönüleceğine karar verildiği ifade edilmekteydi. Demek oluyor ki; FETÖ'nün ihanet eylemleri PKK'ya, PKK'nın ihaneti FETÖ'ye hizmet etmektedir. Milletimiz, 30 yılı aşkın süredir PKK eylemlerinde, 15 Temmuz gecesi FETÖ ihanetinde, DAİŞ'in yıllardır yaptığı canlı bomba eylemlerinde, bu oyuna gelmeyeceğini sayısız defa ortaya koymuştur. Tekrar ifade ediyoruz ki; başaramayacaksınız. Birbirinin taşeronluğunu yapan FETÖ, PKK, DAİŞ, PYD terör örgütleriyle mücadele, ihanet ve vatan hainleriyle mücadeledir" şeklinde konuştu.
'BU BİR İNSANLIK SUÇU'
Masum insanlara karşı yapılan bu saldırının bir insanlık suçu olduğunu vurgulayan Ak Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz de, "Terör örgütlerinin ismi ne olursa olsun, maksatları aynı. Huzurumuzu bozmak, birlik ve beraberliğimizi zedelemek istiyorlar. Ülkenin birliğini, beraberliğini ve huzurunu hedef alan hain terör örgütleri PKK, IŞİD, FETÖ ve diğerleri Türkiye'yi hedeflerine koymuşlar. Dört bir yandan haince ve acımasızca saldırıyorlar. Ama şunu bilmeliler ki teröre asla taviz vermeyeceğiz. Hiçbir kalleş saldırı, barış şehri olan Gazi şehrimizin beraber yaşama kararlılığından, bölünmez bütünlüğünden döndüremeyecektir. Yüzyıllarca üzerinde birlikte kardeşçe yaşadığımız topraklarımıza, birlikte yaşama isteğimize nifak tohumları ekmeye çalışanları kınıyoruz. Bu alçak saldırılar, milletimizin sahip olduğu birlik ve beraberliğini bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yıkmaya yetmeyecektir" dedi.
'BU KADİM MİLLETİ SİLAHLARLA, BOMBALARLA YILDIRAMAYACAKLAR'
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise yaptığı yazılı açıklamada Gaziantep'in Şahinbey İlçesi'nde canice düzenlenen terör saldırısında yaşamını yitiren vatandaşlara başsağlığı diledi. Saldırıyı lanetleyen Zolan, "Vatandaşlarımızın çoluk çocuk bir arada olup eğlendiği, en mutlu oldukları anda saldırarak düğün evini cenaze evine çeviren eli kanlı olan terör örgütü gerçek yüzünü bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. FETÖ, DAEŞ, PKK adı ne olursa olsun hiçbir eli kanlı terör örgütü bu kadim milleti silahlarla, bombalarla yıldıramayacak. Bu kutsal millet daha 35 gün önce vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için kendini kurşunların, tankların önüne siper etmiş 240 şehit vermiştir. Hiçbir değeri ve kutsalı olmayan aklını satmış alçak maşalar ve onların patronları şunu asla unutmasın. Ne yaparsanız yapın başaramayacaksınız" dedi.
Pamukkale Belediye Başkanı Ak Partili Hüseyin Gürlesin, Merkezefendi Belediye Başkanı Ak Partili Muhammet Subaşıoğlu ve AK Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Yücel Güngör de yayınladıkları mesajlarla saldırıyı kınadı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!