Denizli’de ‘Atıkları Getir, Hediyeleri Götür’ Kampanyası

Güncelleme Tarihi:

Denizli’de ‘Atıkları Getir, Hediyeleri Götür’ Kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2015 16:13

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK DÜZENLENEN ÇEVRE PROJESİ KAPSAMINDA, TÜRKİYE'DE İLK DEFA ÜRETİLEN ATIKMATİK'İN TANITIMI YAPILDI. PET ŞİŞE, CAM ŞİŞE, ALÜMİNYUM TENEKE MATERYALLERİ TOPLAYAN ATIKMATİK İLE ÇOCUKLAR BİSİKLET, TABLET, TOP, MP3 ÇALAR GİBİ HEDİYELER KAZANABİLECEK.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, ilkokul öğrencilerine yönelik düzenlenen çevre projesi kapsamında, Türkiye’de ilk defa üretilen Atıkmatik’in tanıtımı yapıldı. Pet şişe, cam şişe, alüminyum teneke materyalleri toplayan Atıkmatik ile çocuklar bisiklet, tablet, top, mp3 çalar gibi hediyeler kazanabilecek.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye’de ilk defa üretilen Atıkmatik’in tanıtımını yaptı. Büyükşehir Belediyesi önünde yapılan tanıtım toplantısına, Başkan Zolan’ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, davetliler ve öğrenciler katıldı. Başkan Zolan, burada yaptığı konuşmada, geleceğe güvenle bakabilmek adına en temiz şehir unvanına sahip olan Denizli’yi daha da güzel, daha da temiz hale getirmek, geleceği kirletmemek, yok etmemek adına yeni bir başlangıç daha yaptıklarını ifade etti. Başkan Zolan, "Bu başlangıcın en önemli noktası çevreyi temiz tutmak için, pet, cam şişe ve alüminyum atıklarla da kirletmemek gerekiyor. Belediyemiz kentimizin temiz olması için gece gündüz çalışarak, ’en temiz şehir’ unvanı kazandı. Bugün de çocuklarımızı aynı bilince kavuşturabilmek, aynı noktada buluşabilmek adına Atıkmatik’i tanıtacağız. Çocuklarımızla beraber onu kullanacağız ve çevremiz daha da temiz olacak" dedi.
Makinelerin Denizli’nin yerli üretimi ve Türkiye’de ilk defa Denizli’de kullanıldığını kaydeden Başkan Zolan, "İnşallah Denizlimiz, ülkemiz ve dünya yaşanabilir halde kalsın. İnşallah şehrimizi aldığımızdan daha temiz geleceğe devretmek imkanı bizlere verilmiş olsun. Bu bir kişinin yapacağı iş değil. Tüm toplum el birliliğiyle, çevreyi kirletmeden, dünyamızın tertemiz olacağının bilinciyle birlikte yürüyüşümüz devam edecek" diye konuştu. Atıkmatik’i kullanmak için "Çevre kartı" verdiklerine değinen Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Bu ağırlıklı olarak ilkokul 4. sınıflara yönelik bir projemiz. Atıkmatik’e attığınız her pet şişede 1 puan, cam şişede 1 puan, alüminyum tenekede de 2 puan kazanacaksınız. Puanlar çoğaldıkça, boya kaleminden başlayan, tablete ve bisiklete kadar hediyelerimiz var. Puanları toplayacaksınız ve çevre kartınıza yükleyip istediğiniz hediye puanına ulaşınca belediyemize gelip hediyenizi alacaksınız. Hem çevreci, hem de çevre kartı sahibi olacaksınız. Temiz bir şehirde yaşamaya katkı sağlayacaksınız, hep birlikte geleceğe temiz bir şehir bırakacağız." Toplam 7 makinenin kentin yoğun olan bölgelerinde olacağını işaret eden Başkan Zolan, "Şehrin merkezinde olduğu gibi ilçelerimize de bu makinelerimizi göndereceğiz. Yaşanabilir bir Denizli’ye katkı sağlanması adına hayırlı ve uğurlu olsun" diye konuştu. Başkan Zolan, konuşmanın ardından Atıkmatik’e öğrencilerle birlikte atık şişe atarak makinenin nasıl çalıştığını gösterdi. Makineye yoğun ilgi gösteren öğrenciler puan kazanmak için birbirileriyle yarıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!