Büyükşehir heyeti Norveç'te toplantıya katıldı

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir heyeti Norveçte toplantıya katıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2016 17:53

Büyükşehir heyeti Norveç'te toplantıya katıldı

Haberin Devamı

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi, üyesi olduğu Avrupa Bölgeler Asamblesi'nin Norveç'te yapılan genel kurul ve büro toplantısına katıldı. Avrupa Bölgeler Asamblesi'nin İzleme ve Değerlendirme Grubuna üç yeni üye bölgenin seçilmesi, Genel Kurul'da oy birliğiyle kabul edildi.
Avrupa Bölgeler Asamblesi Genel Kurul ve Büro Toplantısı Norveç'in Nordland bölgesinde bulunan Bodo şehrinde yapıldı. Toplantıya Denizli Büyükşehir Belediyesi'ni temsilen Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, meclis üyeleri Hüseyin İnamlık, Kadir Pala, Kamuran Taşdan, Nazım Ayyavuz, Mustafa Horzum, Yusuf Garip ve Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı personeli Faruk Tahal katıldı. Genel Kurul'da Denizli heyetinin yanı sıra bölgelerin yerel yöneticileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve Avrupa Parlamentosu temsilcileri yer aldı.
Genel Kurul'da Avrupa Bölgeler Asabmlesi'nin İzleme ve Değerlendirme Grubu'na, 3 yeni üye bölgenin İsveç-Västerbotten, Arnavutluk-Korça, Danimarka-Nordjylland seçilmesi ve büro yönetim toplantısında politik deklarasyon sunulması, oy birliğiyle kabul edildi. Gündem maddeleri olarak da İngiltere'nin Avrupa Birliği oylaması (Brexit), Kuzey Kutup Bölgesi Gelişimi ve AB Politikasına Entegrasyonu konuları ele alındı. Genel Kurul'da Avrupa Bölgesi'ni temsilen Leonardo DiCaprio Fonu ve İklim Hareketi Topluluğu'nun ortaklaşa yürüttüğü iklim değişikliği, çevre kirliliğini önleme ve yenilenebilir enerji konularında başlatılan "100 Proje Kampanyası"na katılım ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!