BBP'den Honaz Tüneli açıklaması

Güncelleme Tarihi:

BBPden Honaz Tüneli açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2016 11:22

BBP'den Honaz Tüneli açıklaması

Haberin Devamı

DENİZLİ'de kent içi trafiğini rahatlatması amacıyla Ankara Karayolu ile Antalya Karayolu'nu birbirine bağlayacak olan Honaz Tüneli'nde çalışmaların durduğunu öne süren Büyük Birlik Partisi (BBP) Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Mehmet Efe, Vali Şükrü Kocatepe'nin yanlış bilgilendirildiğini iddia etti.

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe'ye Karayolları 2'nci Bölge Müdürlüğü tarafından verilen brifingde, tüneldeki çift yönlü çalışmaların ara vermeden hızla devam ettiği yönünde bilgi aktarıldığını kaydeden BBP MKYK Üyesi Mehmet Efe, "Şu ana kadar 2 bin 600 metre çift tüp tünelin Denizli tarafında giriş ağzı sağ tüpte 846 metre, sol tüpte ise 771 metre, Cankurtaran tarafındaki çıkış ağzında ise sol tüpte 99 metre tünel kazısı yapılarak toplamda bin 716 metreye ulaşıldı. Bu projeye 2016 yılında toplamda 2 Milyon TL harcandı" açıklamasının yapıldığını hatırlattı ve Vali Kocatepe'nin yanlış bilgilendirildiğini iddia etti. Honaz Tüneli'nde bir süredir çalışma olmadığını, tünel inşaatında çalışan işçilerin ücretlerinin de taşeron firma tarafından ödenmediğini öne süren Mehmet Efe, "Vali Bey, brifing aldı ama keşke çalışmaları yerinde görseydi. Kendisine yanlış bilgiler verildi. Şu ana kadar tünelin ancak yüzde 33'ü tamamlandı. Daha önce tünelin sonbahar aylarında hizmete gireceği açıklanmıştı. Çalışmalar bu hızla giderse tünel 2 yıl sonra bile hizmete zor girer. Valimiz Şükrü Kocatepe'yi çalışmaları yerinde izlemelerini ve bu yanlış bilgilendirmeyi yapan bürokratlar hakkında yasal işlem yapmasını, soruşturma açmasını istiyoruz" dedi.

Öte yandan tünelle ilgili önümüzdeki günlerde ihale yapılacağı, bu nedenle çalışmaların geçici olarak durdurulduğu öğrenildi. İhale yapılan tünel inşaatı bölümünün tamamlandığı, kalan yer için de yeni bir ihale yapılacağı belirtildi.

Ferah IŞIK/DENİZLİ, (DHA)

Fotoğraflı.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!