Avrupa'ya samimiyetsizlik suçlaması

Güncelleme Tarihi:

Avrupaya samimiyetsizlik suçlaması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2016 16:32

Avrupa'ya samimiyetsizlik suçlaması

Haberin Devamı

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Avrupa'nın başta terörle mücadele ve tam üyelik süreci olmak üzere birçok konuda Türkiye'ye samimiyetsiz yaklaşımları bulunduğunu iddia etti.
AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Avrupa Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) davetlisi olarak gittiği Almanya'nın Bayern eyaletinde Türk toplumunun temsilcileriyle bir araya geldi. İlk olarak Münih kentinde MÜSİAD Münih şubesinde iş adamları ile bir araya gelip istişarelerde bulunan Şahin Tin, sonrasında Münih'te esnafları ziyaret edip vatandaşlarla sohbet etti. Münih'teki programını tamamladıktan sonra Günzburg şehrine geçen Milletvekili Şahin Tin, burada ilk olarak işadamları ve esnafları ziyaret ederek sıkıntılarını ve taleplerini dinledi, ardından Avrupalı Türk vatandaşlarıyla iftar ve sahur programları gerçekleştirdi.
Şahin Tin, Avrupa Birliği'nin üyelik sürecinde samimi davranmadığını öne sürerek, "Türkiye, 1960'lı yıllardan beri Avrupa Birliği'ne üye olmak için samimi bir gayret ortaya koyuyor. 2002 yılından sonra AK Parti olarak biz gerek TBMM'de gerekse hükümet olarak çok ciddi çalışmalara imza attık ve yasal düzenlemeleri hayata geçirdik. Ancak baktığımız zaman Türkiye'nin çok daha gerisinde olan Bulgaristan, Romanya gibi ülkeler üyeliğe dahil edilirken, Türkiye'nin üyeliği süreci sudan bahaneler ile hep ötelendi. Biz bu konuda Avrupa Birliği'ni samimi bulmuyoruz. Türkiye olarak verdiğimiz sözleri tuttuk, ancak AB Türkiye'ye verdiği sözlerin hiçbirini tutmadı. Son olarak vize serbestliği anlaşması, sözde gerekli yasal işlemleri tamamlamamız halinde haziran başında başlayacaktı. Bu şartları yasal düzenlemeleri gerçekleştiremeyeceğimizi düşündükleri için sundular. Ancak tüm yasal düzenlemeleri gece gündüz mecliste çalışarak çıkartınca bu sefer de ‘Terör yasasını yumuşatın' dediler. Biz böyle bir durumu asla kabul edemeyiz. Avrupa, terör konusunda çifte standart uyguluyor. Terörle etkin mücadele için samimi değiller. PKK ve DHKP-C'yi Avrupa'da birçok ülkenin nasıl desteklediği ortada. Daha geçen ay Avrupa'nın başkenti Brüksel'de tüm dünyanın gözü önünde PKK'nın çadır kurup nasıl propaganda yaptığını hep birlikte gördük. PKK'nın Suriye uzantısı olan YPG'ye eğitim ve silahlanma anlamında Batı'nın verdiği destek tüm dünya tarafından biliniyor" dedi.

Ferah IŞIK/DENİZLİ, (DHA)
FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!