Atık yağlar ekonomiye kazandırıldı

Güncelleme Tarihi:

Atık yağlar ekonomiye kazandırıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2016 15:12

Atık yağlar ekonomiye kazandırıldı

Haberin Devamı

DENİZLİ'nin Pamukkale ilçesinde restoran, yemek firması, okul, otel ve belirli noktalara konulan atık yağ bidonları sayesinde, 10 ay içinde 6 bin 100 litre atık bitkisel yağın geri dönüşümü sağlandı.
Pamukkale Belediyesi bitkisel atık yağların toplanması projesi kapsamında ilçe sınırları içerisinde yer alan restoran, yemek firması, otel ve okullar gibi birçok noktaya 50 litrelik bitkisel atık yağ bidonları yerleştirerek, atık yağları düzenli olarak toplamaya başladı. Evlerde ise 5 litre atık yağ toplayan vatandaşlar belediyeyi arayarak topladıkları yağları ekiplere teslim etti. Bitkisel atık yağların lavabolara dökülerek yer altı su kaynaklarının kirlenmesinin önüne geçmek amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında 10 ay içinde 6 bin 100 litre bitkisel atık yağ toplandı, geri dönüşümü sağlandı. Toplanan atık yağlar lisanslı geri dönüşüm firmalarına verilerek biodizele dönüştürüldü ve yakıt olarak kullanılması sağlandı.
AK Partili Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 50 litrelik bidon yerleştirilen okulları ziyaret ederek atık yağ toplayanlara deterjan hediye etti. Vakıfbank İlkokulu ve Pınarkent İlkokulu'na giden Başkan Gürlesin, atık yağ toplayan kişilere deterjan hediye edip, kampanyaya katıldıkları için teşekkür etti. 1 litre bitkisel atık yağın 1 milyon litre suyu kirlettiğini hatırlatan Hüseyin Gürlesin, "Belediye olarak çevreye ve doğaya duyarlıyız. Bu bilinçle çevreyi ve doğayı korumak için birçok projeye imza atıyoruz. Atık yağ toplama projesi de bunlardan biri. Bitkisel atık yağların lavaboya dökülmesi sonucu çevre kirleniyor. Lavaboya dökülen yağlar, kanalizasyon sisteminde tıkamalar dahil birçok konuda ciddi zararlar veriyor. Sadece şubat ayından bu yana devam eden atık yağ toplama projemiz sayesinde 6 bin 100 litre atık yağ topladık. Okullarımız başta olmak üzere mahalle muhtarlıklarımız, restoranlar, yemek firmaları ve otellere atık yağ toplama bidonları koyduk. Bu proje sayesinde Pamukkale Belediyesi çevrenin kirlenmesini de önlemiş oluyor. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmasını rica ediyoruz" dedi.

Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, (DHA)
FOTOĞRAF

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!