AK Partili Vekil Tin'den Almanya'da, o karara tepki

Güncelleme Tarihi:

AK Partili Vekil Tinden Almanyada, o karara tepki
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2016 19:21

AK Partili Vekil Tin'den Almanya'da, o karara tepki

Haberin Devamı

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) Bayern Şubesi'nin Almanya'nın Rosenheim şehrinde düzenlediği iftar yemeğine katıldı; gurbetçilerle bir araya geldi. Yemekte konuşan Tin, Almanya Federal Meclisi'nin sözde Ermeni soykırımını tanıyan kararını eleştirerek, "Türkiye'nin üzerine suç atarak kendini aklama gayretinde olan fırsat düşkünü küresel ihanet odaklarını tarih asla affetmeyecektir" dedi.
AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, UETD davetlisi olarak gittiği iki günlük Almanya programının ilk gününde, Rosenheim şehrinde UETD Bayern Şubesi'nin düzenlediği iftar programına katıldı. Konuşma yapan Milletvekili Tin, Türkiye'nin güçlü bir devlet olduğunu, dünyanın dört bir yanında yaşayan her vatandaşının yardımına koşabilecek kudrete sahip olduğunu ve her zaman dünya Müslümanlarına el uzattığını söyledi. Almanya Federal Meclisi'nin sözde Ermeni soykırımını tanıyan kararını eleştiren Şahin Tin, "Bizim millet olarak bu duruşumuzu çekemeyen ve hatta gölgelemek isteyen küresel güçler her zaman karşımıza çıkıyor. Olmadık iftiralar atarak bu aziz milleti karalamak istiyorlar. Ancak iftira atanlarda çok iyi biliyorlar ki Türkiye'nin tarihinde bir sömürgecilik lekesi asla yoktur" dedi.
Türkiye'ye suç atarak kendini aklama gayreti içinde olanların yanılgı içinde olduklarını belirten Tin, "Bizler her gittiğimiz topraklara kardeşliğimizi götürürüz. Yardım elimizi uzatır, ulaştığımız her kör noktayı imar ederiz. Türkiye'nin üzerine suç atarak kendini aklama gayretinde olanlar tarihi bir yanılgının tam içindedirler. Tarih asla bu fırsat düşkünü küresel ihanet odaklarını affetmeyecektir. Bugün dünyada insani ve kalkınma yardımları bakımından Türkiye, ABD'den sonra ikinci sırada yerini almaktadır. Oysa içinde bulunduğumuz her türlü olumsuz koşullara ve şartlara rağmen milli gelire oranla baktığımızda ve hesaplandığında dünyada insani ve kalkınma yardımları bakımından Türkiye ilk sırada yerini almaktadır. Onlar ne derse desinler biz millet olarak insani değerler bakımından üzerimize düşen her adımı cesurca atmaya devam edeceğiz ve mazlumların, İslam coğrafyasının umudu ve güven kapısı olmayı sürdüreceğiz" diye konuştu.
İftar programının ardından gurbetçilerle sohbet eden Şahin Tin, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Camisi'nde gurbetçi vatandaşlarla birlikte sahur yaptı.

Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, (DHA)
FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!