AK Partili Tin: "Koalisyon dönemleri sona eriyor"

Güncelleme Tarihi:

AK Partili Tin: Koalisyon dönemleri sona eriyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2017 14:15

AK Partili Tin: "Koalisyon dönemleri sona eriyor"

Haberin Devamı

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Hizmet İş Sendikası Denizli Şubesi'ne bağlı işyeri temsilcileriyle bir araya gelip, anayasa değişikliği hakkında bilgi verdi. Anayasa değişikliğiyle koalisyon dönemlerinin sona ereceğini söyleyen Tin, "Koalisyon dönemlerinde yaşanan ekonomik, siyasi ve sosyal sorunlar yeni sistemle aşılacak ve Türkiye, 16 Nisan'da milletimizin vereceği 'evet' oylarıyla kalıcı istikrara kavuşacak" dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Hak İş Konfederasyonu'na bağlı Hizmet İş Sendikası Denizli Şubesi'nin işyeri temsilcileriyle kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.  Toplantıya Hak-İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Halil Turan ve Hizmet iş Sendikası Denizli Şube Başkanı Sezai Söylemez ile işyeri temsilcileri katıldı. Hizmet-İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Sezai Söylemez, yaptığı açılış konuşmasında,  "Anayasa değişikliğine tam destek veriyoruz ve geleceğimiz için 'evet' diyoruz" dedi.

Toplantıda anayasa değişikliği hakkında bilgi veren Ak Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Türkiye'nin kalkınıp büyümesi için ihtiyaç duyulan her türlü adımı atmaktan geri durmayacaklarını belirtip, "Türkiye yıllar boyu yaşanan krizlerle boğuştu. Bu krizlerin temel sebebi istikrarsız ve kısa ömürlü koalisyon hükümetleriydi. Tek başına iktidarların olmadığı dönemlerle tek başına iktidarların yönetimde olduğu dönemler kıyaslandığında tek başına iktidar olmanın farkını çok açık ve net görmek mümkün. Bugün 'hayır' diyenler koalisyon dönemlerinde kendisine az da olsa koltuk kapma derdinde olanlardır. Oysa Türkiye'nin kaybedecek zamanı yok. Koalisyon dönemlerinde tavan yapan enflasyon rakamlarını ve batan şirketleri dün gibi hatırlıyoruz. Hele hele itibarı yerlerde gezen siyasi akımları hiç unutmadık. Bu olumsuz gidişatı durdurmanın yolu Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin milletimizin evet oylarıyla kabul edilmesidir" dedi.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle koalisyonların sona ereceğini  anlamaktan yoksun CHP zihniyetinin  ülkeye kaostan başka bir şey veremeyeceğini belirten Tin,  "CHP'yi anlamak mümkün değil. Hala vatandaşın tek partiye yetki vermediği takdirde iki, üç, ya da dört partinin bir araya gelerek koalisyon oluşturarak hükümet kuracağından bahsediyorlar. Aslında 'hayır' diyen CHP yeni sistemde yer alan değişiklikleri içeren maddeleri bile bir defa okusa ve ne demek istediğini düşünse bu yorumları yapmaya cesaret bile edemez. Ancak anlamak istemeyenler ya da Meclis'te niye 'hayır'  dediklerini bile bilmeyenler işte böyle garabet açıklamalarla ve değerlendirmelerle milletimizi kandırma yolunu seçiyorlar. Ancak milletimiz okuyor, görüyor ve neyin değişeceğini çok iyi biliyor" diye konuştu.

Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!