Yurtta kış

Güncelleme Tarihi:

Yurtta kış
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2015 13:05

- Yurt genelinde etkili olan kar yağışı dolayısıyla Çorum, Sinop, Amasya ve Rize'de 772 köy ile Samsun'da 17 mahallenin yolu ulaşıma kapandı

Haberin Devamı

ÇORUM (AA) - Yurt genelinde etkili olan kar yağışı dolayısıyla Çorum, Sinop, Amasya ve Rize'de 772 köy ile Samsun'da 17 mahallenin yolu ulaşıma kapandı.

Çorum İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarının açılması için çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi.

Kar yağışı sonucu il genelinde 357 köy yolunun ulaşıma kapandığını bildiren Arslan, "İl merkezinde 167, Sungurlu'da 42, Osmancık'ta 36, İskilip'te 21, Ortaköy'de 15, Alaca'da 29, Dodurga'da 19, Mecitözü'nde 9, Oğuzlar'da 7, Laçin ilçesinde ise 12 olmak üzere kapanan 357 köy yolunun açılmasına çalışıyoruz. 27 greyder, 4 kar paletli kamyon ve 2 greyderle yürütülen çalışmalar aralıksız sürdürülüyor" dedi.

Haberin Devamı

Arslan, "Hamile, hasta ve diyaliz hastalarının bulunduğu köylerden gelen ihbarlara öncelik veriyoruz. Karayolları, 112 Acil Servis, jandarma ve AFAD ekipleriyle koordineli bir çalışma içerisindeyiz" diye konuştu.

- Sinop

Sinop'ta kar yağışı nedeniyle 158 köy yolu ulaşıma kapalı.

Sinop İl Özel İdaresi yetkililerinden alınan bilgiye göre, merkezde 1, Gerze'de 7, Erfelek'te 1, Dikmen'de 18, Ayancık'ta 62, Boyabat'ta 25, Durağan'da 20, Saraydüzü'nde 11 ve Türkeli'nde 13 olmak üzere 158 köy yolu ulaşıma kapandı.

Yetkililer, kapanan yolların yeniden ulaşıma açılması için çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

- Amasya

Amasya'da dün başlayan ve her geçen saat etkisini artıran kar yağışı ve tipi nedeniyle 230 köy yolu ulaşıma kapandı.

Amasya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Faruk Aykutlu, yaptığı açıklamada, köy yollarının açılması için çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi.

Kapalı yolların genelinde kar kalınlığının 1 metreyi aştığını ifade eden Aykutlu, "Yağış devam ediyor. 32 iş makinesi ve 60 personelimiz çalışmalarını sürdürüyor. Hava şartlarına bağlı olarak kapalı yolların yeniden ulaşıma açılması sağlanacak" dedi.

- Rize

Rize'de etkili kar yağışından 27 köy yolu ulaşıma kapandı.

Alınan bilgiye göre, olumsuz hava koşulları sebebiyle kent merkezinde 5, Çamlıhemşin'de 2, Çayeli'nde 6, Hemşin'de 1, İkizdere'de 11 ve Kalkandere'de 2 olmak üzere 27 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Haberin Devamı

İl Özel İdaresi, 106 personel ve 65 iş makinesiyle 656 kilometrelik alanda kar küreme çalışmalarını sürdürüyor.

- Samsun

Samsun'da 8 ilçeye bağlı 17 mahallenin yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, kent genelinde etkili olan kar yağışı dolayısıyla 8 ilçeye bağlı bazı mahallelerin yollarının ulaşıma kapandığı belirtildi.

Açıklamada, Canik, Bafra ve 19 Mayıs'ta birer, Alaçam, Salıpazarı, Ladik ve Kavak'ta üçer, Terme'de de iki mahalle yolunun ulaşıma kapalı olduğu, ilçe belediyelerinin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yol açma çalışmalarının devam ettiği vurgulandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!