İskilip’li Öğrenciler Karadeniz Gezisine Çıktı

Güncelleme Tarihi:

İskilip’li Öğrenciler Karadeniz Gezisine Çıktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2015 16:49

İSKİLİP EBUSUUD EFENDİ ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ DOĞU KARADENİZİ GEZDİ

İskilip Ebussuud Efendi Ortaokulu öğrencileri Sosyal ve sportif faaliyetlerde gösterdiği başarıyı ödüllendirmek için Yaz tatilinde Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize İllerini kapsayan Doğu Karadeniz Turu düzenledi.
Ebussuud Efendi Ortaokulu Yıl içinde Çorum’da yapılan Voleybol, Bocce, Atletizm ve Zeka Oyunlarında(Satranç, Mangala, Bingo, Akıllı Kareler, Becerikli Yapılar) elde ettiği 17 Kupa ve 74 Madalya ile ilçenin adını duyurarak büyük bir başarıya imza atmıştı. Ebussuud Efendi Ortaokulu öğrencilerini ödüllendirmek için 31 öğrenci, 5 öğretmen ve 2 idareci ile bir gezi gerçekleştirdi.
Gezide Samsun ilinde Sahil gezintisi, Bandırma Vapuru, Piazza Alışveriş Merkezi gezilerek Lunaparka gidildi. Ordu İlinde teleferik ile Boztepe’ye çıkılıp Teleferik heyecanı yaşatıldı. Giresun Kalesinin muhteşem doğal güzelliği eşliğinde çaylar içildi. Trabzon’da En büyük Alışveriş Merkezi Forum, Sümela Manastırı ve Uzungöl’ün doğal ve tarihi güzelikleri gezildi. Rize’de Ayder Yaylası ve Zilkale’nin doğal güzelliklerini gören Öğrenciler Fırtına Deresi’nde Zipline heyecenını yaşadılar.
Gezide öğrencilerin Karadeniz yöresine ait tatlardan Kuymak, Mıhlama, Laz Böreğinin tadına bakarken yöresel kıyafetleri görmeleri ve almaları sağlanan çocuklar yörenin şivesinden çok etkilendiklerini söyledi.
Gezide görevli öğretmenler Hasan Çatma, Murat Aküzüm, Yasemin Koç, Murat Soydan, Berra Solak, Hüseyin Gökhan Koyun, Esma Elmacı bir gün önce “Rafting Avrupa Şampiyonası’nın” Yapıldığı Fırtına Deresinde Rafting yaparak Şampiyon okulun öğretmenleri olduklarını cesaretleri ile gösterdiler.
Müdür Yardımcısı Murat Aküzüm 4 gün 3 gece süren gezi boyunca öğrencilerinin Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize ilinin doğal ve tarihi yerlerini görmeleri yanında Çay Fabrikası, Büyük Alışveriş Merkezleri, Karadeniz Sahil Şeridi, Gemiler, Karadeniz Sahil Yolu boyunca uzanan büyük tüneller, hiç tatmadıkları yöresel yemekleri, Yöresel kıyafetleri, Bölge şivesini, Teleferik, Zipline ve Rafting kavramları ile tanışmalarına vesile olmanın tüm öğrenci ve öğretmenleri için muhteşem bir duygu olduğunu dile getirdi.
Okul Müdürü Hasan Çatma, tatil boyunca öğrencilerini Antalya, Mersin ve İskenderun’daki gençlik kamplarına yönlendirdiklerini hatırlatarak, asıl başarının yıl boyunca yapılan Kültürel, Sportif faaliyetleri yapmalarında desteklerini esirgemeyen İlçe Kaymakamı Şuayib Gürsoy’a ve Belediye Başkanı Recep Çatma’ya ait olduğunu, verdikleri destekten dolayı teşekkürü bir borç bildiğini dile getirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!