Ceritoğlu’ndan, Ermiş’e Ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Ceritoğlu’ndan, Ermiş’e Ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2015 17:07

AK PARTİ ÇORUM MİLLETVEKİLİ ADAYI İLKSEN CERİTOĞLU, SEÇİM ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK İL MÜDÜRLÜĞÜNÜ ZİYARET ETTİ

AK Parti Çorum milletvekili adayı İlksen Ceritoğlu, Çorum’da tarım ve hayvancılığın yanı sıra kırsal kalkınmanın önünü açacak bir proje hazırlandığında destek vermeye hazır olduklarını söyledi.
AK Parti Çorum milletvekili adayı İlksen Ceritoğlu, seçim çalışmaları kapsamında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünü ziyaret etti. İlk olarak müdürlük çalışanlarını tek ziyaret ederek çalışmalarında kolaylıklar dileyen Ceritoğlu, daha sonra İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş’i makamında ziyaret etti.
Ermiş, Çorum’daki çalışmalar hakkında Ceritoğlu’na bilgi verdi. Türkiye’nin kendi kendine yeten bir ülke olduğunun altını çizen Ermiş, Türkiye’nin Avrupa’da birinci dünyada ise tarımda yedinci sırada olduğunu açıkladı.
Ermiş, aralarında Çorum’unda bulunduğu bölge illerini kapsayan Güneydoğu Anadolu Projesi ve Doğu Anadolu Projesi gibi projelerin hazırlanabileceğini sözlerine ekledi.
Tarım’ın şaha kalktığın da sanayinin de şaha kalkacağını vurgulayan Ceritoğlu, bu sayede kentte tarım ürünlerine dayalı sanayinin de gelişime kayıtsız kalamayacağını belirtti.
Son 13 yılda Çorum’a 864 milyon TL nakit hibe desteği verdiklerini hatırlatan Ceritoğlu, “Üretimden hasada, işlemeden satışa her aşamada üreticimizi destekledik. Mazot desteğini ilk kez başlattık, kimyevi gübre desteğini doğrudan çiftçimize ödedik. Prim destekleri, hayvancılık, tohum ve fidan, tarımsal sigorta, toprak analizi, kırsal kalkınma ve daha birçok destek ile üretimi teşvik ettik. Tarımsal kredilerde faizleri düşürdük, tarımının birçok alanında üreticilerimize sıfır faizli kredi sağladık. Güvenilir gıda, arazi toplulaştırması, tarım danışmanlığı, eğitim-yayım, Ar-Ge, zirai mücadele ve daha birçok alanda ürettiğimiz yenilikçi çözümlerle daha verimli bir zirai hayat inşa ettik. Çorum’da çiftçilerimize toplam 100,6 Milyon TL mazot desteği verdik. Toplam 96,2 Milyon TL gübre desteği, 1,6 Milyon TL toprak analizi desteği ödedik. Gübre ve mazot fiyatlarındaki artıştan üreticimizin olumsuz etkilenmesini önledik. Prim ödemelerinin kapsamını genişlettik. Prim desteği verilen ürün sayısını 4’ten 17’ye çıkardık, üretimi katladık. Havza bazlı destek modelini başlattık, üretimi planlayıp desteği ürünün en uygun yetiştiği bölgelerde ödemeye başladık. 2002 yılında Çorum’a verilen prim desteği 283 Bin TL iken, 2014 yılında bu miktarı 31,3 Milyon TL’ye yükselttik. 13 yılda Çorum’a toplam 223,5 Milyon TL prim desteği verdik” diye konuştu.
CERİTOĞLU’NA ÇİÇEK VE KİTAP SÜRPRİZİ
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ziyaretine Ceritoğlu’na kitap süprizi yapıldı. Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Halit Yıldırım, Ceritoğlu’na kendi yazdığı şiir kitaplarından hediye ederek, çiçek takdim etti. Bu jest karşısında şaşıran Ceritoğlu, Yıldırım’a teşekkür ederek, ziyaretteki herkesten bol bol kitap okumalarını istedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!