'Kırsal Turizm Etkinlikleri' sertifika eğitimleri başladı

Güncelleme Tarihi:

Kırsal Turizm Etkinlikleri sertifika eğitimleri başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2017 16:20

'Kırsal Turizm Etkinlikleri' sertifika eğitimleri başladı

Haberin Devamı

Cengiz YALÇIN/ILGAZ (Çankırı), (DHA) -  TARIM ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çankırı İl Koordinatörlüğü ile Nurettin Ok Halk Eğitim Merkezi’nin iş birliği ile düzenlenen 'Kırsal Turizm Etkinlikleri' sertifika eğitimleri başladı.
TKDK Çankırı İl Koordinatörlüğü toplantı salonunda yaklaşık 30 kursiyerin katılımıyla düzenlenen ve 88 saat olarak planlanan kursların açılış konuşmasını TKDK Çankırı İl Koordinatörü Emre Akbıyık yaptı. Akbıyık, eğitimler sonucunda alınacak sertifikaların önemine değinerek şöyle dedi:
"Çankırı, kırsal turizm konusunda oldukça önemli bir potansiyele sahiptir. Bu potansiyelin kullanılmasında hibe fonları etkin bir araç olarak kullanılabilir. Kırsal alanlarda olmak koşuluyla otel, pansiyon gibi konaklama tesisleri, kahvaltı salonları, restaurantlar, yol üstü dinlenme tesisleri, ilçe merkezindeki lokantalar gibi yatırımların inşasına ve modernizasyona yönelik yatırımlara yüzde 65 hibe imkanı sunulmaktadır. Üstelik proje kapsamında uygun harcamalar için KDV muafiyeti de devam etmektedir."
Açılış konuşması ardından eğitimler başladı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!