Kadın çiftçilere eğitim

Güncelleme Tarihi:

Kadın çiftçilere eğitim
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2017 16:39

Kadın çiftçilere eğitim

Haberin Devamı

CANKIRI, (DHA)- ÇANKIRI'da biber ve domates yetiştiriciliği konularında düzenlenen iki ayrı kurs sonunda kadın çiftçilere sertifika verildi. 
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce Çankırı Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Nurettin Ok Halk Eğitim Merkezi ile ASO Müdürlüğü'nce ortaklaşa düzenlenen 32 iş günü olmak üzere 192 saat süreli domates ile biber yetiştiriciliği  kursu sertifika töreni gerçekleştirildi. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen törene Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Çakır, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Vekili Ali Solak, Halk Eğitim Müdür Vekili Aysu Güngör ve Müdür Yardımcısı Mahir Türkoğlu, il müdür yardımcıları, şube müdürleri ile kursiyerler katıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Çakır yaptığı konuşmada, domates ve biber yetiştiriciliği konusundaki iki ayrı kursa 48 kadın çiftçinin katıldığını belirterek şunları söyledi:
"Kurs süresince kadın çiftçilerimize üretim teknikleri, toprak hazırlığı, kültürel bakım, gübreleme, bitki zararlıları, bitki hastalıkları, mücadele yöntemleri gibi konularında eğitimler verilmiştir. Bu kurslar çiftçilerimiz için özellikle kadın çiftçilerimiz için hem bir fırsat, hem de sosyal bir faaliyettir. Bu kursların sonunda sizlerin aldığı bu eğitimleri sahada, tarlada uygulamanız, verimliliği artırmanız, aşınıza aş katmanız dolayısıyla ülkemiz tarımına katkı sağlamanız temel amacımızdır. Siz değerli hanımefendilerden beklentimizde bu eğitimlerin sonucunda sebze üretimine katkıda bulunmanız, hiç olmazsa bulunduğunuz yerde imkân varsa domates, biber gibi sebzeleri yetiştirerek aile ekonomisine katkıda bulunmanızdır. Eğer ticari üretimde yapmak isterseniz Çankırı İl Özel İdaresi ile uyguladığımız projeler kapsamında sera yapımına yüzde 50 hibe veya Genç Çiftçi Projesi kapsamında sera yapımına yüzde 100 hibe, yani karşılıksız destek vermekteyiz. Sizlerden de talebimiz hem ülkemiz hem de Çankırı için üretim yapmanız, hem siz kazanın hem de ülkemiz kazansın." 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!