Japon Shodou Sanatı Çankırı’da

Güncelleme Tarihi:

Japon Shodou Sanatı Çankırı’da
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2017 17:31

Japon Shodou Sanatı Çankırı’da

Haberin Devamı

Ethem YENİGÜRBÜZ/ÇANKIRI (DHA)- JAPONYA'nın meşhur Shodou Sanatı Çankırı’da uygulanarak hayat buldu.

Dünyanın en ünlü lastik markalarından Sumitomo’nun Çankırı’da kurulup üretime başlamasının ardından kültürel ve sanatsal etkinliklerle Türkiye ve Japonya arasında kültür köprüsü oluşturuluyor.

Çankırı Belediyesi ile Türk Japon Vakfı işbirliğiyle gerçekleşen etkinlikte bu kez Japonların en özel sanatları olan ve bizdeki kaligrafi sanatı ile benzeşen Shodou Sanatı performansı Çankırılılara sunuldu. Bir AVM’de düzenlenen ve Çankırılıların da büyük ilgi gösterdiği etkinliğe Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Belediye Başkanı İrfan Dinç, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker ile davetlilerin yanı sıra Sumitomo CEO’su Fujimoto ve Japon Shodou Sanatçısı Mohri Suzuki katıldı.

Mohri Suzuki’nin gerçekleştirdiği performansı Çankırılılar cep telefonları ile kaydederken sanatçının tevekkül kelimesine karşılık gelen Japonca olarak “Sen elinden geleni yap” ifadesini zemine uygulayıp yanına da Japonca olarak Çankırı yazdı.

Sanatçının performansının ardından oluşturulan masalarda Japon Shodou Sanatı Çankırılılara uygulatıldı. İlk uygulamayı yapanlardan birisi olan Belediye Başkanı İrfan Dinç ve eşi Zeynep Perihan Dinç sınavı başarıyla geçti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!