İlkokul çocukları güvenlik kültürüyle buluştu

Güncelleme Tarihi:

İlkokul çocukları güvenlik kültürüyle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2019 10:11

İş Sağlığı ve Güvenliği Profesyonelleri Derneği (İSAG), ilkokul çocuklarını güvenlik kültürüyle buluşturdu. İSAG’ın başlattığı projeyle güvenlik kültürünün çocuk yaşlarda içselleştirilmesi ve ilkokul düzeyinde yaygınlaştırılması planlanıyor.

Haberin Devamı

Başlatılan proje kapsamında Çankırı Karatekin İlkokulu pilot okul olarak seçildi. Güvenlik kültürü farkındalığının oluşumuna ve yaygınlaştırılmasına destek olabilmek için İSAG, Çankırı Karatekin Üniversitesi ve Sumitomo AKO lastik fabrikası işbirliğinde Çankırı Karatekin İlkokulu’nda önemli bir etkinliğe imza atıldı. Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, konuşmasında ilkokul öğrencilerine güvenlik kültürünün önemini anlatırken, Sumitomo Rubber AKO İSG Müdürü Ömer Narin çocuklara önce güvenlik sloganını tekrarlatarak zihinlerde kalıcı bir etki bırakmaya çalıştı. İş Sağlığı ve Güvenliği Profesyonelleri Derneği Başkanı Levent Kavlak ise, çocuklara etkinliğin neden yapıldığını ve gelecekte bu ülkede iş kazalarına ve meslek hastalıklarına son verecek çalışmaların ilkokulda başladığını dile getirdi.

Haberin Devamı

GÜVENLİK KÜLTÜRÜ EMEKLE OLUŞUR

Etkinlik kapsamında 250 ilköğretim öğrencisine üzerinde “İş Güvenliği Benimle Başlar, İş Güvenliği Benimle Büyür, Ben Güvenliği Bir Geleceğim, Güvenlik Kültürü Emekle Oluşur” yazılı baskılı tişörtler ve hediye edildi. Kavlak, Türkiye’de hiçbir çocuğun güvenlik kültüründen mahrum bir şekilde büyümesini istemediklerini belirterek, bu yüzden yapılan etkinliğin bir günlük olsa da çocukların yaşamı boyunca unutamayacakları bir gün olduğunu dile getirdi. Kavlak, “Çocuklarımıza sahip çıkarak geleceğimizi garanti altına almak zorundayız. Güvenlik kelimesini çocuklara sevdirerek hayatlarını daha kaliteli yaşayabilmeleri için destek olmak istiyoruz. Ülkemizin umudu olan çocuklarımıza güvenli bir gelecek için onları da güvenlik kültürünün içerisine dahil etmek etme çabası içerisindeyiz. ‘Güvenlik kültürü emekle oluşur’ sloganımızdan yola çıkarak geleceğin Türkiye’sinde iş kazalarının, meslek hastalıklarının ve trafik kazalarının önüne geçebilmek için güvenlik kültürüne sahip olmayan son çocuğa ulaşana kadar çalışacağız. Güvenlik kültürünü çocuklarda başlatıp, çocuklarla büyütmezsek yetişkinleri değiştirmemiz çok zor olacaktır. Çocuk yaşlarda içselleştirilen bir davranış gelecekte kendiliğinden gelişecek ve toplumsal anlamda bir güvenlik kültürüne dönüşecektir” dedi.

BAKMADAN GEÇME!