Ilgaz'da tatil ve kayak keyfi

Güncelleme Tarihi:

Ilgazda tatil ve kayak keyfi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2017 13:13

Ilgaz'da tatil ve kayak keyfi

Haberin Devamı

Cengiz YALÇIN/ILGAZ(Çankırı), (DHA)- ILGAZ kayak merkezi, okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte pistler çocuklarla gençlerin akınına uğrarken, tüm tesislerde büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Konaklayanların yanı sıra günübirlik ziyaretçiler de beklenenin çok üzerinde olduğu belirtildi.

Bir kayak okulu görünümündeki Ilgaz'da kayak öğrenmek isteyenler, uzman kayak öğretmenlerinden ders alıp, kısa sürede kayak yapmanın korkusuzca keyfini çıkarıyorlar. Kayak Federasyonu tesisleri Genel Müdürü Can Erdem yaptığı açıklamada, "Şu anda 15 günlük süre 21 güne çıktı. Geçen hafta bütün oteller doluydu. Tesisimizde doluluk yüzde 70 civarında günübirlik misafirimiz daha fazla. Telesiyej, teleski, t-bar olmak üzere 3 mekanik tesisimiz çalışır durumda. Kastamonu gençlik İl Müdürlüğü Spor Kulübü, Yol Spor Kulübü, Yurdun Tepe Spor Kulübü Kayak Okulları yanı sıra üniversite öğrencileri de burada kayak eğitimi alıyorlar. Ayrıca önümüzdeki yıl Ilgaz Dağı'nda Kış Festivali düşünüyoruz" dedi.

Hafta arası günübirlikçi pek görülmeyen dağda, hafta sonu büyük bir yoğunluk yaşanırken, telesiyejde kuyruklar oluşuyor. Güvenlik önlemlerinin üst seviyede olduğu pistlerde korkusuzca kayak yapanların yanında, kızak pistinde kızakla kayanlar da, kayak yapanlar kadar mutlu ve neşeli oldukları gözlemdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!