Ilgaz Tabiat Parkı'na kır lokantası 

Güncelleme Tarihi:

Ilgaz Tabiat Parkına kır lokantası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2017 16:47

Ilgaz Tabiat Parkı'na kır lokantası 

Haberin Devamı

Cengiz YALÇIN/ILGAZ(Çankırı), (DHA)- ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı'nca 2012 yılında Tabiat Parkı olarak ilan edilen, 422 hektarlık alana sahip Ilgaz Kadın Çayırı'nda tüm sosyal tesisler tamamlanıyor.
2015 yılında tamamlanan 530 metrelik uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun Kay teli (Zipline),kır kahvesi,5 adet çardak, köprü, giriş kontrol ünitesi ve giriş kapısı, piknik masaları, mescit ve çocuk bakım ünitesi, tuvaletler ve güvenlik kamera sistemleri tamamlanıp işletmeye açılan Tabiat Parkında Orman Su Bakanlığı 9'ncu bölge müdürlüğü Çankırı Milli Parklar Müdürlüğü tarafından ihalesi tamamlanan yeni  250 Metrekare alana sahip 750 kişilik kır lokantası inşaatına önümüzdeki günlerde başlanacak.
Orman su işleri Bakanlığı Çankırı Milli Parklar Müdürü Hasan Kozan ihalenin geçtiğimiz günlerde tamamlandığını yüklenici firmanın yılsonuna kadar işi tamamlaması gerektiğini ifade ederek, yapılacak olan tesisle Ilgaz Kadın Çayırı Tabiat Parkının çok daha güzel bir görünüme kavuşacağını ve alana gelenlerin yaz -kış rahat bir tatil yapma imkânına kavuşacaklarını belirterek, "“Ilgaz Kadın Çayırı Tabiat Parkı'nda Turizm Aktiviteleri olarak Doğa Yürüyüşü. Bisiklet, Alternatif sporlar, Kış Sporları, Kampçılık yapılabilir. Çankırı il merkezine 70, Ilgaz ilçe merkezine de 17 km mesafede ormanlık alanda yer alan tabiat parkına asfalt bir yolla ulaşılmaktadır. Alanda köknar, çam, kavak ve çalı türleri bulunmaktadır. Ayrıca, yaban hayatı çeşitliliği açısından da zengin bir potansiyeli bünyesinde bulundurmaktadır.
Temiz havası ve güzel doğası ile günübirlik ziyaretçilerin dışında yaya yürüyüş, manzara seyri, kamping, fotoğrafçılık yapmak isteyenler için oldukça caziptir" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!