Fin Eğitim Sistemi' yerinde incelediler

Güncelleme Tarihi:

Fin Eğitim Sistemi yerinde incelediler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2017 15:34

Fin Eğitim Sistemi' yerinde incelediler

Haberin Devamı

ÇANKIRI, (DHA)- ÇANKIRI Belediyesi Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisi eğitimcileri, Fin eğitim sistemini inceleyip ilham almak için Finlandiya'ya gitti. 
Uluslararası değerlendirme sınavı PISA'da her yıl en üst sıralarda yer aldığı için eğitimcilerin ve velilerin merak konusu olan Finlandiya, bu kez Çankırı Belediyesi'nin ilgi odağı oldu. Öğrencilere korkarak değil, severek ve eğlenerek öğrenme modeli sunan Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisi, bilim, sanat, spor atölyelerine kendi uygulamalarına yakın gördüğü Fin eğitim sisteminin artılarını taşımayı planlıyor. 
Gelişmiş ülkelerde tercih edilen eğitim modelleri arasında iyi bir örnek oluşturan Finlandiya'ya inceleme yapmaları için eğitimcilerden oluşan bir ekip gönderdiklerini belirten Belediye Başkanı irfan Dinç, “Fin eğitim sistemini öz kültürümüz,  milli ve manevi değerlerimiz ile harmanlayarak Çankırı'da Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademimiz bünyesinde uygulamak istiyoruz.  Ekibimizin yaptığı inceleme ziyareti son derece verimli geçiyor. Finlandiya'daki eğitimciler,  Akademimizdeki atölye çalışmalarımızla yakından ilgilenerek beğenilerini ifade ettiler" dedi.
Çocukların geleceğine yönelik ortak çalışmalar yürütmek için yeni programların hem Çankırı'da, hem de Finlandiya'da yapılmasını planladıkların ıbelirten Başkan Dinç, "Eğitimin her zaman en büyük destekçilerinden biri olarak Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisi gibi Türkiye'ye örnek bir projenin şehrimizde hayata geçmesinin her aşamasında büyük bir özveri gösteren kıymetli eşim Zeynep Perihan Dinç Hanımefendi'ye, sarsılmaz bir güvenle çocuklarını bize emanet eden değerli velilerimize ve katkı sağlayan herkese canı gönülden teşekkür ediyorum"  dedi. 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!