Dinç: Çankırı, somut olmayan kültürel mirasın başkenti olacak

Güncelleme Tarihi:

Dinç: Çankırı, somut olmayan kültürel mirasın başkenti olacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2017 10:53

Dinç: Çankırı, somut olmayan kültürel mirasın başkenti olacak

Haberin Devamı

Ethem YENİGÜRBÜZ/ÇANKIRI (DHA) - ÇANKIRI Belediye Başkanı İrfan Dinç, somut olmayan kültür mirasının korunarak yaşatılması ve farkındalık oluşturmak amacı ile düzenledikleri Yöresel Masal Yarışması ödül töreninde “Çankırı’yı somut olmayan kültürel mirasın başkenti yapma hedefinde emin adımlar ile ilerlediklerini kaydetti.
Çankırı Belediyesi’nin somut olmayan kültür mirasının tespiti ve yaşatılması amacı ile Çocuk Meclisi bünyesinde düzenlediği “Yöresel Masal Yarışması”nın ödül töreni Sabiha Anne Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. “Masalını Getir Hediyeni Götür”, “Bana Bir Masal Anlat Nine, İçinde Çankırı Olsun” sloganları ile Çankırı il sınırları içerisindeki ilçe ve köylere duyurulan yarışma sonucunda dereceye giren öğrenciler ve okullar ödüllerini aldı. Öğrencilerin heyecanına aileleri, öğretmenleri ve okul idaresi başta olmak üzere protokol de ortak oldu. Masal anlatıcısı Berfin Sıla Kepez’in masal anlatımı ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Dinç, “Bizi kendi değerlerimize yabancılaştırarak öz kültürümüz ile aramıza setler çekenler maalesef ortaya arzu etmediğimiz bir tablo çıkardılar. Biz, kendimiz olmalıyız. Geleneksel olana, geleneklerimize dönmek geleceği kurtarmaktır” ifadelerini kullandı. Çankırı’yı yakın zamanda Masal Müzesi, Radyo ve İletişim Müzesi, Yöresel Oyuncaklar ve Bebekler Müzesi ile buluşturacaklarını belirten Dinç, “Çankırı’yı somut olmayan kültürel mirasın başkenti yapma hedefinde emin adımlar ile ilerliyoruz” dedi. Dinç, ayrıca, şehrin geleceğini yapılandırırken çocukların hayallerinden faydalandıklarını, gerçekleştirdikleri bazı projelerin anaokulu ve ilkokul öğrencileri ile görüşmelerinin sonucunda çıktığını ifade etti.
“ÇANKIRI’DA ÇOK GÜZEL ŞEYLER OLACAK”
Şehrin yönetiminde çocukların ciddi anlamda yol gösterici olduğunu vurgulayan Dinç, “Çankırı’da çok daha güzel şeyler olacak. Allah’ın izni ile 2018 yılı Çankırı’nın yılı olacak ve bu olumlu dalga ile Çankırı’yı 2023 hedeflerine taşıyacağız.” diye konuştu. Çankırılı çocukların heybesinden masallar çıktı Belediyenin Yöresel Masal Yarışmasına 24 okul ve 121 masal katıldı. Çocuklar, ninelerinden, dedelerinden ve büyüklerinden öğrendikleri yöresel masallar ile kıyasıya yarıştı. Halkbilimci Zeynep Perihan Dinç Başkanlığındaki komisyonca özellikle yöresel özellikler taşımasına ve özgün olmasına göre değerlendirilen masallarda dereceye giren öğrenciler düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Törende dereceye giren öğrencilerin masalları da masal anlatıcıları tarafından okundu. Yarışmada birinciliği TOBB Fen Lisesi’nden Betül Bengisu Öztürk, ikinciliği Yusuf Furkan Öztürk, üçüncülüğü de Ilgaz Anadolu Lisesi’nden Ceylan Sevdiyar kazanırken, Mustafa Onocak mansiyon, Satı Yeşildağ en çok masal getiren öğrenci kategorisinde ödül almaya hak kazandı. Çankırı merkez Karatekin İlkokulu ise en çok masal getiren okul olarak ödül aldı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!