Çankırı'da Sarıkamış Şehitleri anıldı

Güncelleme Tarihi:

Çankırıda Sarıkamış Şehitleri anıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2018 16:03

Çankırı'da Sarıkamış Şehitleri anıldı

Haberin Devamı

Ramazan SARICI/ÇANKIRI,(DHA)-ÇANKIRI'da Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) İl Başkanlığı tarafından 'Sarıkamış Şehitlerini Anma' programı düzenlendi.

TÜRKAV tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen program Karatekin Parkı’nda gerçekleştirildi. Programa AK Parti Çankırı İl Başkanı Celal Kaman, Saadet Partisi İl Başkanı Ömer Uzun, İYİ Parti İl Başkanı Çetin Kapdan, TÜRKAV İl Başkanı İsa Bölükbaşı, Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Yüksel Teke ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Bölükbaşı, Türk askerinin Sarıkamış'ta Ruslara karşı büyük başarı gösterdiğini ancak olumsuz hava koşulları nedeniyle 90 bin askerin donarak şehit düştüğünü söyledi. Sarıkamış'ın 90 bin canla yazılan bir destan olduğunu dile getiren Bölükbaşı, şöyle konuştu: "Sarıkamış, seksen bin, doksan bin canla yazılmış destandır. Sarıkamış bu milletin evlatlarının milletin bağımsızlı için vatan topraklarına düşman ayağı değmemesi için, milletin geleceği için nelere katlanabileceğinin, fedakarlık sınırının neresi olabileceğini gösteren bir destandır, bir dramdır. Bu dram bizim şerefimizdir. Eksi 39 derece soğuk ve tipiye rağmen öleceğini bilerek, donacağını hiç düşünmeden cepheye yürümüşler doksan bin vatan evladı tek kurşun atmadan şehit olmuşlardır. Geçmişimizi iyi bilmeliyiz. Ecdadımız canlarını vererek çocuklarımızın emaneti güzelim vatanımızı bizlere bıraktı. Ruhları şad olsun" Bölükbaşı’nın konuşmasının ardından dua edilip, katılımcılara çorba ikram edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!