Turhan Mildon Kültür ve Sanat Merkezi hizmete açıldı

Güncelleme Tarihi:

Turhan Mildon Kültür ve Sanat Merkezi hizmete açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2016 18:35

Turhan Mildon Kültür ve Sanat Merkezi hizmete açıldı

Haberin Devamı

ÇANAKKALE merkezine bağlı Kepez Beldesi'nde, Gelibolu'nun eski belediye başkanlarından merhum işadamı Turhan Mildon anısına ailesi tarafından yaptırılan Kültür ve Sanat Merkezi, kapılarını sanatseverlere açtı. Merkezin ilk etkinliği ise Levent Kırca Salonu'nda sahne alan Golden Horn Brass Grubu konseri oldu.

Mildon Holding, şirketin kurucusu, Gelibolu'nun eski belediye başkanlarından ve işadamlarından merhum Turhan Mildon'un adını yaşatmak için Çanakkale merkezine bağlı Kepez Beldesi'nde 3 katlı Kültür ve Sanat Merkezi yaptırdı. Arsası belediyeye ait Turhan Mildon Kültür ve Sanat Merkezi inşaat maliyeti Mildon Holding tarafından karşılandı. İç teşrifatını ise Kepez Belediyesi, Devlet Malzeme Ofisi'nden alınan malzemelerle gerçekleştirdi. Kültür ve Sanat Merkezi ise adına yakışır bir konser ile sanatseverlere kapılarını açtı.

Turhan Mildon Kültür ve Sanat Merkezi'nin açılışı dün (cuma) akşam Levent Kırca Salonu'nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Açılış töreninde sahnede ekrana merhum Turhan Mildon'un siyah beyaz bir fotoğrafı yansıtıldı. Turhan Mildon'un büyük oğlu ve Mildon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mert Mildon'un konuşması ile Turhan Mildon'un yakın arkadaşlarının anlattığı anılar duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Kepez Belediye Başkanı CHP'li Dr. Ömer Faruk Mutan, merhum Turhan Mildon'dan, "Pek çoğumuzun kadim dostu sevgili ağabeyim, tarihi Gelibolu Yarımadası'nın yüzlerce değerini bedeninde taşıyan Gelibolu İlçesinin eski belediye başkanı" diyerek bahsetti. Kültür ve Sanat Merkezi'nin 2012 yılında projelendirildiğini anlatan Başkan Mutan, "Merkezimiz 2012 yılı bayındırlık birim değerlerine göre 3 milyon TL'ye mal olmuştur. İnşaat maliyetinin tamamı Miller Holding tarafından finanse edilmiştir. İç teşrifatını ise belediyemiz yapmıştır. 3069 metrekare kapalı alana sahip olan merkezde, aramızdan ayrılışının burukluğunu yaşadığımız Turhan Mildon ile birlikte içinde bulunduğumuz salon merhum tiyatro üstadı Levent Kırca'nın anısına, ikinci kattaki kütüphane ise Türk edebiyatının önde gelen yazarlarından Yaşar Kemal anısına ve konuk odası ise yakın zamanda aramızdan ayrılan oyuncu, yapımcı ve yazar Tarık Akan'a ithaf edilmiştir. Bünyesinde barındırdığı unutulmayacak değerlerle birlikte uzun yıllar Çanakkale kültür ve sanat yaşamına hizmet verecek olan Turhan Mildon Kültür ve Sanat Merkezi projesine emek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Miller Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mert Mildon ise, Kültür ve Sanat Merkezini 5 yıl önce yaşamını yitiren şirketin kurucusu olan babaları Turhan Mildon'un aziz hatırasına itafen yaptırdıklarını söyledi. Mildon, "Rahmetli babam Turhan Mildon, bize göre kısa ama yüce rabbimin takdir ettiği 65 yıllık bir hayat yaşadı. Babamız gerek almış olduğu eğitimler, gerek sahip olduğu vizyon, gerek iş hayatında göstermiş olduğu cesaret, gerek ise siyasi hayatındaki dürüstlük ve hakkaniyet ile önce bizlere, sonra da tüm Çanakkale ticari ve siyasi hayatına örnek bir insan ve yönetici olmuştur. Babamızın bizlere verdiği en büyük nasihat 'insanlara yardım edin, kazancınızı paylaşın, devletinize ve milletinize sahip çıkın' olmuştur. Biz de aldığımız bu talimatlar doğrultusunda önce Çanakkale'miz, sonra Türkiye'miz için ailem ve yüzlerce mesai arkadaşımla cansiperane çalışmaktayız. Aile olarak inancımız; babamızın amel defterinin kapanmadığıdır. Onun adına bugüne kadar yaptığımız cami, bugün açılışını yaptığımız kültür merkezimiz ve birkaç tane daha yapısal hatıranın sonrasında aile olarak yapımına karar verdiğimiz yaşlı bakım evi, kimsesiz çocuklar yurdu ve okul inşaatlarımız ile çok kısa zaman içinde yine sizlerle beraber olacağız" dedi.

Konuşmaların ardından Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, Turhan Mildon'un eşi Dilek Mildon'a aile adına bir teşekkür plaketi verdi. Ardından tüm katılımcılar ve aile fertleri sahnede temsili olarak bir açılış kurdelesi keserek açılışı yaptı. Kültür ve Sanat Merkezi'nin ilk etkinliği ise sahne alan Golden Horn Brass Grubu konseri oldu.

Burak GEZEN / ÇANAKKALE, (DHA)

FOTOĞRAF



 

 



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!