Rekabet Vatandaşa Yaradı

Güncelleme Tarihi:

Rekabet Vatandaşa Yaradı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2015 10:08

ÇANAKKALE’NİN GELİBOLU İLÇESİNDE BİR SÜRE ÖNCE BİR FIRININ 250 GRAM EKMEĞİ 1 LİRADAN 60 KURUŞA SATMASI ÜZERİNE, DİĞER FIRINLARDA ARALARINDA ANLAŞARAK, EKMEĞİ 25 KURUŞA SATMAYA BAŞLADILAR.

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde bir süre önce bir fırının 250 gram ekmeği 1 liradan 60 kuruşa satması üzerine, diğer fırınlarda aralarında anlaşarak, ekmeği 25 kuruşa satmaya başladılar.
İlçede bulunan 14 fırından bir tanesi 5 ay önce ekmek fiyatını 60 kuruşa indirmesiyle başlayan rekabet kızışınca aralarında anlaşan 13 fırın, rekabeti uç noktaya taşıdı. Kula fırın sahibi ve aynı zamanda diğer fırınlar adına bir açıklama yapan Şenol Kula, “Ekmek fiyatını 60 kuruşa indiren arkadaşa gittik. ‘Maliyet fazla bunu indirme, emeğimize yazık’ dedik, ancak anlatamadık. Bizde diğer 13 fırın sahibi ile anlaşarak ekmek fiyatını 1 liradan 25 kuruşa indirdik. Biz ekmeği fırınımızda yine 1 liradan satıyoruz. İlçenin en işlek yerindeki bakkalla anlaştık ve ekmeği bakkala getirip buradan halka limitsiz olarak 25 kuruşa satmaya başladık. Bu satışımız diğer fırının fiyatını normal düzeye çekene kadar devam edecektir” dedi. Bu arada 25 kuruşa ekmek satmaya başlayan bakkal Mustafa Ergün, “Satışlarımızda birden bire patlama yaşandı. Daha önceden 1 TL’ye sattığımız ekmeği şimdi 25 kuruşa satıyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!