Menderes Çayı Islah Edilecek

Güncelleme Tarihi:

Menderes Çayı Islah Edilecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2015 13:41

KAZDAĞLARI'NDA DOĞAN DERELERİN SULARINI ÇANAKKALE BOĞAZINA ULAŞTIRAN BAYRAMİÇ İLÇE MERKEZİNDEN GECEN KARA MENDERES ÇAYI ISLAH ÇALIŞMASI İHALESİ 28 NİSAN SALI GÜNÜ YAPILACAK.

Kazdağları’nda doğan derelerin sularını Çanakkale Boğazına ulaştıran Bayramiç ilçe merkezinden gecen Kara Menderes Çayı ıslah çalışması ihalesi 28 Nisan Salı günü yapılacak.
Kazdağları’nda doğan derelerin sularını Çanakkale Boğazına ulaştıran Bayramiç ilçe merkezinden gecen Kara Menderes Çayı ıslah ihalesi 28 Nisan Salı günü Balıkesir Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğünde yapılacak. Bayramiç Belediye Başkanı Sadettin Arslan; toplamda 4 km uzunluğunda yapılacak olan ıslah çalışmasının ilk dilimi olan 1.300 m bölümün 28 Nisan’da ihale edileceğini ifade etti. Arslan, “Yıllardır gündemde olan Kara Menderes çayı ıslan çalışması nihayet yarın ihale edilecek. Balıkesir Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü’nde yapılacak olan 1.300 metrelik alanın
ihalesi yapılacak. Toplamda yaklaşık 28 trilyon maliyetli proje 4 km uzunluğunda, 50 metre genişliğinde, 2.5 metre yüksekliğinde beton yan duvarları bulunan ve kanal ortasından ana suyun akacağı kanalı bulunacak bir proje. İlk dilimde ilçe merkezi Çan yolu köprüsünden 400 metre Bayramiç barajı yönüne ve 900 m ilçe merkezi Ezine yönüne yapılacaktır. İhaleyi alan firma bu mesafedeki alanı 400 günde tamamlayarak teslim edecek. Bu çalışmaların tamamlanmasının ardından ise belediye olarak bu alanların güzelleştirilmesi , yürüyüş parkurları, cay bahçeleri gibi hizmet alanlarının yapımını ise belediyemiz gerçekleştirecek" dedi. Islan çalışması yapılacak olan alanlarını gezen Arslan belediye meclis üyesi Rafet Karaca ile bölgeden geçek su ve doğalgaz hatlarının tespit edilmesi konusunda çalışma başlatılmasını istedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!