Gelibolu Tarih Kültür ve sanatla buluştu

Güncelleme Tarihi:

Gelibolu Tarih Kültür ve sanatla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2016 18:12

Gelibolu Tarih Kültür ve sanatla buluştu

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'nin Gelibolu Atatürk Kültür Merkezi'nde hem Gelibolu Fotoğrafları Sergisi hem de Türkün Çuvalla İmtihanı Adlı Kitabın imza günü yapıldı.

Gelibolu Atatürk Kültür Merkezi yeni bir kültür ve sanat etkinliğine ev sahipliği yaptı. İlk kez iki ayrı etkinliğin bir arada yapıldığı ve meslekleri aynı olan iki meslektaş Atatürk Kültür Merkezinde biri çıkardığı üçüncü kitabının hem tanıtımını, hem de imza gününü yaparken; diğeri de Gelibolu konulu ilk kişisel sergisini açtı. Araştırmacı yazar İstikam Kıdemli Başçavuş Hasip Sarıgöz emekli olduktan sonra, 2007 yılında kitap yazarlığına başladı. Adını ilk kitabı Türk'ün Deşifresi ve Hepsi Tesadüf mü adlı kitaplarıyla duyuran yazar, adından söz ettirmeyi ise son yazdığı 'Türk'ün Çuvalla İmtihanı' adlı kitabı oldu. Aynı etkinlik içerisinde yer alan Zeki Dokumacıoğlu'nun birbirinden farklı ve birbirinden güzel Gelibolu temalı fotoğrafları bu etkinlik kapsamında halkla buluştu. Gerçekleştirilen etkinlik gerek meslek çevresi, gerekse de Gelibolu halkının büyük beğenisini kazandı. Kültür merkezindeki etkinliklerin açılışını Belediye Başkan Vekili Kemal Tarım yaptı.

Yaklaşık 10 yıldır da fotoğrafçılıkla uğraştığını söyleyen Astsubay Başçavuş Dokumacıoğlu, "Bu süre zarfı içinde fotoğraf makinemi elimden hiç düşürmedim. Tayin olduğum yerlerde gezdiğim gördüğüm memleketlerde insanları doğayı eski yapıları ve diğer canlıları kendi gözümden fotoğrafladım. Gelibolu'ya 2013'te Kıbrıs'tan atandım. İlk yılımdan itibaren Gelibolu temalı bir fotoğraf sergisi açmayı kurguladım ve bu yönde çalışmalar yaptım. Yaklaşık 3 yıllık birikim sonucunda 42 adet olarak derlediğim Gelibolu temalı fotoğraf sergimi açmak nasip oldu. Ayrıca bu benim ilk bireysel sergimdir" dedi.

Kapak tasarımı ve kapak başlığıyla dikkat çeken kitabın yazarı Hasip Sarıgöz ise, "Üçüncü Kitabım 'Türk'ün Çuvalla İmtihanı'nın tanıtımı ile imza günü etkinliği gerçekleştirildi. Bizleri yalnız bırakmayan, tarihe, kültüre ve sanata değer veren arkadaş, eş, dost, meslektaş, gönüldaşlarımıza ve özellikle Gelibolu halkına candan teşekkür ederiz" dedi.

Doğan ZELOVA / GELİBOLU (Çanakkale), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!