ÇTSO'dan inşaat işçilerine Mesleki Yeterlilik Sınavı

Güncelleme Tarihi:

ÇTSOdan inşaat işçilerine Mesleki Yeterlilik Sınavı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2016 14:30

ÇTSO'dan inşaat işçilerine Mesleki Yeterlilik Sınavı

Haberin Devamı

ÇANAKKALE Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ÇTSO) 26-27 Kasım 2016 tarihleri arasında 'İnşaat İşçisi' mesleğine yönelik düzenlenen Mesleki Yeterlilik Sınavına, 32 aday katıldı.

ÇTSO ve MEYBEM A.Ş. işbirliği ile düzenlenen Mesleki Yeterlilik Sınavları, Dağcan İnşaat ve Ticaret A.Ş.’nin Aycacık Tünel İnşaat sahasında gerçekleştirildi. İnşaat işçisi adaylar, ilk olarak iş güvenliği ve sahadaki sorumlulukları hakkında sözlü mülakata tabi tutuldu. Bir sonraki aşamada ise uygulamalı sınavda meslekleriyle ilgili bilgi ve becerilerini gösterdi.

ÇTSO tarafından düzenlenen sınavla ilgili bilgi veren Genel Sekreter Sema Sandal, Mesleki Yeterlilik Sınavını, Oda'ya başvuru yapan bir inşaat firmasının çalışan adayları için firmanın inşaat sahasında gerçekleştirdiklerini söyledi. Yeterli sayıda başvuru olduğu sürece, firmaların sınav alanındaki teknik şartların uygun olması koşuluyla Mesleki Yeterlilik Sınavını talep eden firmalar için gerçekleştirebileceklerini ifade eden Sandal,  "Mesleki Yeterlilik Sınavının düzenli olarak gerçekleştirilebilmesi için Oda'mız aracılığıyla; MEYBEM A.Ş. ile Çanakkale İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çanakkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında protokol imzalanmıştır. İmzalanan bu protokol sonucunda, hava şartlarının açık alanda sınav yapılmasına izin vermediği durumlarda, kapalı alanlarda uygun ortam sağlanarak kış süresince de sınavlara devam edeceğiz” dedi.

Genel Sekreter Sandal, ayrıca talep geldiği sürece Oda olarak her ay Mesleki Yeterlilik Sınavı düzenlemeye devam edeceklerini belirtti.

Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE, (DHA)
FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!