ÇTSO Mesleki Yeterlilik Sınavları düzenliyor

Güncelleme Tarihi:

ÇTSO Mesleki Yeterlilik Sınavları düzenliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2017 16:53

ÇTSO Mesleki Yeterlilik Sınavları düzenliyor

Haberin Devamı

ÇANAKKALE Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO), 21-22 Ocak tarihleri arasında Mesleki Yeterlilik sınavları düzenlenecek.

ÇTSO tarafından 2016 yılı Nisan ayından bu yana gerçekleştirilen Mesleki Yeterlilik sınavlarının devamı 2017 yılında da devam ediyor. 21-22 Ocak tarihleri arasında Seramik Karo Kaplamacı, Betonarme Demircisi, Ahşap Kalıpçı, Isı Yalıtımcı, Sıvacı ve Duvarcı mesleklerine yönelik mesleki yeterlilik sınavları düzenlenecek.

ÇTSO Genel Sekreteri Sema Sandal, Mesleki Yeterlilik sınavlarına yoğun talep olduğunu söyledi. Türkiye genelinde ilk Mesleki Yeterlilik Sınavı düzenleyen odaların başında geldiklerini ifade eden Sandal sözlerine şöyle devam etti:

“2016 yılı içerisinde düzenlediğimiz sınavlara 178 aday başvuru yaptı. 2016 yılında Marmara bölgesinde en çok Mesleki Yeterlilik Sınavı düzenleyen Oda olduk. Talep olduğu sürece her ay Mesleki Yeterlilik Sınavı düzenlemeye devam edeceğiz. 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren cezai uygulamalar başladı. İşverenler belgesiz işçi çalıştırdıklarında ceza ödemek zorunda kalacak. Üyelerimizin cezai duruma düşmemeleri için çalışanlarını sınavlara başvurması konusunda yönlendirmelerini bekliyoruz.”

Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE, (DHA)
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!