ÇTSO gıda sektörü üyeleri Rusya’ya çıkarma yaptı

Güncelleme Tarihi:

ÇTSO gıda sektörü üyeleri Rusya’ya çıkarma yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2017 14:54

ÇTSO gıda sektörü üyeleri Rusya’ya çıkarma yaptı

Haberin Devamı

ÇANAKKALE Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu, gıda üretim sektörlerinde faaliyet gösteren üyeleriyle birlikte Rusya’nın St.Petersburg şehrine iş gezisi düzenledi.

ÇTSO, bölgenin gıda üretim sektörünün uluslararası pazarlarda yer alarak hak ettiği sosyo-ekonomik katma değeri üretmesi ve firmaların rekabetçilik potansiyelini geliştirilmesi amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda St.Petersburg’a düzenlenen geziye ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Gün, ÇTSO Meclis Üyeleri Ali Deniz, Hasan Arabacı, Hüseyin Yıldız, ÇTSO Gıda Komite Üyesi İbrahim Şahinkaya, sektör temsilcileri, Atiye Laçin, Gülsüm Üstün, Onur Akçan, Seçkin Sezer ile Genel Sekreter Sema Sandal, Proje Uzmanı Gökhan Doğru ve Temsilcilik Personeli Kemal Yücel yer aldı.

ÇTSO heyeti ilk olarak St.Petersburg Ticaret ve Sanayi Odası Uluslararası İlişkiler Birimi yetkilisi İrina Karpenko ile bir araya gelerek gıda sektörüyle ilgili bilgi aldı. Görüşmede özellikle bölgenin genel ekonomik yapısı ile büyük market zincirlerinin ürün tedarik süreçleri hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Heyet daha sonra Türkiye Cumhuriyeti St.Petersburg Başkonsolosluğunu ziyaret etti. St.Petersburg Konsolos Yardımcısı Ali Turan ile görüşen ÇTSO üyeleri, St.Petersburg ekonomisinin işleyişi ve bölgedeki gelişmeler hakkında detaylı bilgi aldı.

ÇTSO Heyeti’nin St.Petersburg’daki temasları Rusya Ticaret ve Sanayi Odası Federasyonu ile Leningrad Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Igor Murayev’le gerçekleştirilen toplantıyla sona erdi.

ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Gün, St.Petersburg’daki temasların ardından yaptığı açıklamada, “Kurumlarla görüşmelerimiz son derece verimli geçti. Birlikten her zaman güç doğacağına gönülden inanıyoruz. Bölgede gıda sektörüne yönelik yeni bir ivme başlattık. Bunun devamı için gıda firmalarımızın enerjisine ihtiyacımız var. Biz firmalarımız için devletimizin sağladığı her türlü imkanları sunmaya, bürokrasi kısmını halletmeye gönüllüyüz. Burada bir kez daha gördük ki bölgemizde Türkiye Gümrük Tarife Cetveli’ne (GTİP) göre üretilen 50 farklı üründe Rusya için uygun bir pazar olabilir” dedi.

ÇANAKKALE / DHA

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!