ÇOMÜ'de Japonya Günleri'nin 24'üncüsü yapıldı

Güncelleme Tarihi:

ÇOMÜde Japonya Günlerinin 24üncüsü yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2018 11:35

ÇOMÜ'de Japonya Günleri'nin 24'üncüsü yapıldı

Haberin Devamı

ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Japon Dili Eğitimi Anabilim Dalı'nın katkılarıyla Türk-Japon Dostluk Topluluğu tarafından bu yıl 24'üncüsü düzenlenen, 'Japonya Günleri' Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Japon Günleri etkinliğine, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süha Özden ve Prof. Dr. Mustafa Görün, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçay Köksal, akademik personel ile çok sayıda öğrenci ve davetli katıldı.

Protokol mensuplarına Japon Çay Töreni (Sado) sunumu ile başlayan etkinlikte, Kendo, Japon Dansları, Origami, Cosplay, Takvim, Müzik, Tiyatro, Yemek, Manga, Anime, Japon Edebiyatı, Japon Kaligrafi, Japon Oyunlar, Sado gibi birbirinden farklı birçok öğrenci kulübünün hazırladığı sergi gezildi. Ardından açılış törenine geçildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenin açılış konuşmasını Japon Dili Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aydın Özbek yaptı. Konuşmaların ardından, Japon Dansları Kulübü öğrencileri tarafından hazırlanan Geleneksel Japon Dansı Gösterimi ve Kendo Kulübü Eğitmeni Doç. Dr. Tolga Özşen yönetiminde, Japon kılıç teknikleri ve savaş stratejileri öğretisi olan Kendo gösterimi yapıldı.

Açılış töreni, Japonya İstanbul Başkonsolosu Norio Ehara’nın "Türkiye ve Japonya’nın Geleceği Kapsamında Diyalog" konulu sunumu ile sona erdi. Tören sonunda, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç, Japonya İstanbul Başkonsolosu Norio Ehara’ya hediye takdiminde bulundu.

24'üncü Japonya Günleri kapsamında ünüversitede gün boyu, Japon kılıç teknikleri (Kendo), Japon kaligrafi (Shodo) sergisi,  Japon yemekleri standı, Kağıt katlama (Origami) sergisi, Japon satrancı (Shogi) standı, Geleneksel Japon Çay töreni, Anime izletisi gibi geleneksel ve popüler Japon kültürüne ilişkin çeşitli etkinlikler düzenlendi.

ÇANAKKALE, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!