ÇOMÜ, öğrenci memnuniyetinde 16’ncı sıraya yükseldi

Güncelleme Tarihi:

ÇOMÜ, öğrenci memnuniyetinde 16’ncı sıraya yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2018 19:18

ÇOMÜ, öğrenci memnuniyetinde 16’ncı sıraya yükseldi

Haberin Devamı

ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Türkiye Üniversite Memnuniyet Anketi raporuna göre, öğrenci memnuniyetinde 16’ncı sıraya yükseldi.

Üniversite ve yükseköğretim üzerine araştırmalar yapan bağımsız ve bir araştırma laboratuvarı olan “Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı” (ÜniAr) tarafından, 109 devlet ve 63 vakıf olmak üzere 172 üniversitede öğrenim gören 26 binin üzerinde öğrenciden veri toplanarak,Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) gerçekleştirildi.

Açıklanan raporlara göre, devlet üniversitelerinin genel memnuniyet sıralamasında 2016’da 26, 2017’de 18'inci sırada yer alan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, bu yıl 16’ncı sıraya yükseldi. Ayrıca Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, “Yerleşke ve yaşamının doyuruculuğu / öğrenme imkân ve kaynaklarının zenginliği” alanlarında öğrencilerin beklentilerini en üst düzeyde karşılayan A Plus üniversite olmaya hak kazandı.

Akademik teşvik performanslarının ölçü alındığı fakülteler sıralamasında, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Tıp Fakültesi, bu yıl önemli ölçüde ilerleme kaydetti. Açıklanan sıralamalarda Eğitim Fakültesi 25’ten 10’uncu sıraya, Tıp Fakültesi 25’ten 11’inci sıraya yükseldi. Aynı araştırmada Sağlık Yüksekokulu 18’den 17’nci sıraya yükselirken İletişim Fakültesi son iki yıldır 1’inci sırayı ve Siyasal Bilgiler Fakültesi ise son iki yıldır 4’üncü sırayı korudu.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, üniversitenin kalitesini artırmak için 3 yıl boyunca yaptıkları çalışmaların meyvesini verdiğini söyleyerek, kalitedeki bu gelişmenin her alanda olduğu gibi öğrencilerin memnuniyetlerine de yansıdığını belirtti.

ÇANAKKALE, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!