ÇOMÜ Gözlemevi'nin 15’nci yılı kutlandı

Güncelleme Tarihi:

ÇOMÜ Gözlemevinin 15’nci yılı kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2017 13:33

ÇOMÜ Gözlemevi'nin 15’nci yılı kutlandı

Haberin Devamı

ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Astrofizik Araştırma Merkezi ve Ulupınar Gözlemevi'nin 15’nci kuruluş yıldönümü kutlandı. 

Bilimsel yayınlarda dünya literatürüne girmiş olan 11 tane yıldızın keşfedildiği ÇOMÜ Astrofizik Araştırma Merkezi ve Ulupınar Gözlemevi'nde, kuruluşunun 15’nci yılı kutlandı. Kutlama etkinliğine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem, Gözlemevi Kurucu Müdürü Prof. Dr. Osman Demircan, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Uzay Bilimleri Teknolojileri Bölüm Başkanı Doç. Dr. İbrahim Bulut, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Gözlemevinin bahçesinde, Öğretim Görevlisi Kazım Çokoğullu’nun gitar dinletisi ile başlayan programda günün anısına pasta kesilerek pilav ikramı yapıldı.

Türkiye’nin en büyük teleskobunun ÇOMÜ’de olduğunu belirten Gözlemevi Kurucu Müdürü Prof. Dr. Osman Demircan, verdiği konferansta dinleyicilere gözlemevi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.

Programın son bölümünde, Arş. Gör. Oğuz Öztürk, “Güneş Sistemi ve Öte Gezegenler”, Arş. Gör. Dr. Afşar Kabaş ise, “Asteroidler, Kuyruklu Yıldızlar ve Meteorlar” konulu sunumlarını gerçekleştirdi.

ÇANAKKALE / DHA

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!