Çocuklukları da başarıyla geçmiş

Güncelleme Tarihi:

Çocuklukları da başarıyla geçmiş
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2015 11:24

- "Süperstar" Ajda Pekkan ile ünlü sanatçı Emel Sayın'ın ilkokul yıllarının da başarılı olduğu ortaya çıktı - Her iki sanatçının da Çanakkale'de eğitim gördükleri okullardan aldıkları karneler ''pekiyi'' notlarıyla dolu

Haberin Devamı

ÇANAKKALE (AA) - MEHMET BAYER - Türkiye'nin "süperstarı" Ajda Pekkan ile ünlü Türk Sanat Müziği sanatçısı Emel Sayın'ın, ilkokul yıllarını da başarılı bir şekilde geçirdiği, bu eğitim kurumlarının kayıtlarına yansıdı.

Eğitim hayatlarının bir bölümünü Çanakkale'de geçiren Pekkan ve Sayın'ın çocukluklarındaki başarıları, gittikleri ilkokulların diploma kütük defterlerinde o dönemlere ait fotoğraflarıyla görülebiliyor.

İstanbul'da 1946 yılında dünyaya gelen, "süperstar", "diva" lakaplarıyla anılan Pekkan, deniz subayı olan babası Rıdvan Pekkan'ın görevi dolayısıyla 1956-1957 eğitim ve öğretim yılında Çanakkale'deki İstiklal İlkokuluna gitti.

Okulun diploma defterlerindeki bilgilerde, okul numarası 490 olan Pekkan'ın derslerinin çoğunun notunun "pekiyi" olduğu dikkati çekiyor. Pekkan'ın bu okuldan 1 Haziran 1957'de mezun olduğu bilgisi görülüyor.

Haberin Devamı

Sivas'ta 1945'te doğan ve 1998'de "devlet sanatçısı" unvanı verilen, pek çok müzik albümünün yanı sıra sinema filmlerinde oynayan Emel Sayın'ın babası Ahmet Sayın, meslek yaşantısının bir dönemini Biga ilçesinde geçirdi. Bu sırada Biga Dumlupınar İlkokuluna giden Emel Sayın, 11 Eylül 1955'te mezun oldu. Sayın'ın da ders notlarının çoğu "pekiyi" olarak kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!