CHP Milletvekili Erkek, neden ‘Hayır’ denmesi gerektiğini anlattı

Güncelleme Tarihi:

CHP Milletvekili Erkek, neden ‘Hayır’ denmesi gerektiğini anlattı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2017 15:33

CHP Milletvekili Erkek, neden ‘Hayır’ denmesi gerektiğini anlattı

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'nin CHP'li Milletvekili Muharrem Erkek, 16 Nisan'daki referandumda oylanacak Anayasa değişikliği için Biga ve Ezine ilçelerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Milletvekili Erkek, vatandaşlara neden ‘Hayır’ demeleri gerektiğini anlattı.

CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, 16 Nisan'da referanduma sunulacak Anayasa değişikliğini köy köy, mahalle mahalle anlatmaya devam ediyor. Milletvekili Erkek, Türkiye’nin ilk Roman Milletvekili olan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, CHP Çanakkale İl Başkanı Nejat Önder, Biga Belediye Başkanı CHP’li İsmail Işık, Biga İlçe Başkanı Özgür Ceylan ve beraberlerindeki heyetle ile birlikte Biga ve Ezine’de referandum çalışmalarına devam etti. Biga İlçesi Şehitlik Mahallesinde Erkek ve Purçu, ev ziyareti sonrası, meydanda mahalle sakinlerine 16 Nisan’da neden ‘Hayır’ demeleri gerektiğini anlattı.

Ardından Ezine’ye geçen CHP Milletvekili Muharrem Erkek, Danişment Yenimahalle’de halka seslendi. Erkek, “Bakınız, bu güzel ülke, tek bir kişinin keyfine göre yönetimine bırakılamayacak kadar önemlidir. Kardeşçe, bir arada yaşayabilmenin en önemli formülü ise demokrasidir. Oysa getirilen Anayasa değişikliği ile demokrasi rafa kaldırılmak isteniyor. Çok sayıda köye, mahalleye gidiyoruz. Konuşmadığımız kimse kalmıyor. İster ‘Evet’ desin, ister ‘Hayır’ herkesi bağrımıza basıyoruz. Ancak sırf başkanlık sistemi gelsin diye kullanılan ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı dil kardeşliğimize zarar veriyor. Köylere gidiyoruz, hemşehrilerimizin önemli bir kısmı ekonomik olarak zor durumda. Tarım bitiriliyor, hayvancılık derseniz müdahaleye rağmen kurtarılamıyor. Kıt kanaat geçinmeye çalışan hemşehrilerimizin öncelikli derdi Başkanlık değil ki. Hemşehrilerimizin Anayasa paketiyle ilgili sorularını yanıtlıyoruz. Sorulardan da anlıyoruz ki bu pakette halkın sorunlarını çözen bir madde bile yok. Düşünün, tek kişiye, kimseye danışmadan ekonomik haklarda kararname çıkarma yetkisi verilecek. 'Ekonomi kötü, emekli maaşlarını azaltıyorum, asgari ücreti düşürüyorum, tarım ve hayvancılık desteklerini vermiyorum' diye kararname çıkarabilme yetkisinin tek kişiye verilmesi doğru mu? Tabii ki hayır! İşte kardeşçe, demokratik bir toplumda, adil bir bölüşüm ilişkisini kurmanın zeminini koruduğumuz düzende; tek kişinin aklıyla değil, ortak akılla yönetildiğimiz rejime ihtiyacımız olduğu için hayır diyoruz” dedi.

ÇANAKKALE / DHA
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!