Çan'da olası afet durumundaki toplanma alanları belirlendi

Güncelleme Tarihi:

Çanda olası afet durumundaki toplanma alanları belirlendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2018 15:06

Çan'da olası afet durumundaki toplanma alanları belirlendi

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'nin Çan ilçe Belediyesince, olası bir deprem durumunda vatandaşlar içir 14 toplanma alanı oluşturuldu.

Çan Belediyesi, 1'inci derece deprem kuşağında yer alan ilçede, olası bir deprem durumuna karşı yetkili kurumlarla birlikte hareket ederek, vatandaşlara güvenli alanlar oluşturmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda ilçede olası deprem anında kullanılmak üzere daha önceden belirlenen 14 toplanma alanı güncellenerek tabelaları yerine konuldu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Çan Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün ortak yürüttüğü çalışma kapsamında toplanma alanları; İstiklal Mahallesi'nde Şehitler Parkı, Belediye Hizmet Alanı ve İstiklal İlköğretim Okulu, Cumhuriyet Mahallesi'nde Menderes Parkı ve 23 Eylül Parkı, Karşıyaka Mahallesi'nde Öğretmenler Parkı, İda Park, Necip Fazıl Kısakürek Parkı ve Sıtkı Turan Parkı, Fatih Mahallesi'nde Sadullah Kozlu Parkı ve Gençlik Parkı, Osman Efendi Mahallesi'nde Osman Caneri İlköğretim Okulu, Atatürk Mahallesi'nde Çan Lisesi ve Seramik Mahallesi'nde Çan Belediyesi Mesire Alanı olarak belirlendi.

Çan'da yaşanabilecek olası afetler öncesinde önlemleri almak için çalışmalara devam ettiklerini belirten Çan Belediye Başkanı AK Partili Abdurrahman Kuzu, "Bu kapsamda Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Çanakkale İl Müdürlüğü ile ilçemizde 14 deprem toplanma alanı belirledik. Her zaman deprem ve doğal afet bilinciyle yaşamak durumundayız. Bu konuda vatandaşlarımızı ve öğrencilerimizi bilinçlendirme çalışmalarımız sürecek. İnşallah hiç afet olmaz ve alınan bu tedbirlere hiç ihtiyaç duyulmaz" dedi.

Onur Alp ARSLAN/ÇAN (Çanakkale), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!