Çan'da develere havut giydirildi

Güncelleme Tarihi:

Çanda develere havut giydirildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2018 10:31

Çan'da develere havut giydirildi

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'nin Çan ilçe Belediye Başkanı AK Partili Abdurrahman Kuzu, Belediye ve Çan Deveciler Derneği tarafından düzenlenen, develere havut giydirme hayrına katıldı.

Güney Marmara ve Ege Bölgesinde 200 yıllık bir gelenek olan güreş çağına gelen develere havut giydirme, Çan ilçesinde de devam ediyor. İlçede, deve güreşleri öncesinde güreş çağına gelen develer için Çan Belediyesi ve Çan Deveciler Derneği tarafından havut giydirme hayrı düzenlendi. Çan Belediyesi Hal Yerinde gerçekleştirilen etkinlikte, 20 güreş devesine havut giydirildi.

Mevlid-i Şerif okunmasıyla başlayan etkinlikte Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Çan Belediyesi olarak geleneksel hale getirilen deve güreşlerine sahip çıktıklarını söyledi. Deve güreşlerinin bir gelenek olduğunu belirten Kuzu, "Biz bunu yaptık, sonrasında derneğimiz bunu yaptı. Çanlı devecilerimiz güreşin seyrini bizden daha iyi biliyorlar. Bu sene yine dedik ki biz Çan Belediyesi olarak bu işe sahip çıkalım ve her kuruşu Çan Belediyesi'nden ödenmek üzere güzel bir güreş organizasyonu yapıyoruz. Çanlıların bu işe sahip çıkması bizi sevindiriyor" dedi.

Geleneksel Çan Deve Güreşlerinin 24 Şubat 2019 tarihinde gerçekleştirileceğini belirten Başkan Kuzu, güreşleri izlemek isteyen vatandaşlardan giriş ücreti alınmayacağının müjdesini verdi.

Başkan Kuzu’nun konuşmasının ardından, havut giydirilen develer gösteri amaçlı güreştirildi.

Onur Alp ARSLAN/ÇAN (Çanakkale), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!