Biga’da Mesleki Yeterlilik Sınavları düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Biga’da Mesleki Yeterlilik Sınavları düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2017 17:37

Biga’da Mesleki Yeterlilik Sınavları düzenlendi

Haberin Devamı

ÇANAKKALE’nin Biga İlçesi'nde, Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, 34 adayın katılımıyla mesleki yeterlilik sınavları düzenlendi.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) bağlı MEYBEM A.Ş. ile gerçekleştirilen mesleki yeterlilik sınavlarına 34 kişi katıldı. Mesleki yeterlilik belgesi almak isteyen adaylar için ahşap kalıpçı, betonarme demircisi, duvarcı, sıvacı ve inşaat işçisi mesleklerinde teorik ve uygulama sınavları gerçekleştirildi. Teori ve uygulama sınavlarını kameralar önünde gerçekleştiren adaylar, yapılacak değerlendirmenin ardından başarılı oldukları taktirde alanlarına yönelik 5 yıl geçerliliğe sahip mesleki yeterlilik belgesine sahip olacak.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan, mesleki yeterlilik belgeleri konusunda başta inşaat sektörü olmak üzere tehlikeli ve çok tehlikeli meslekte faaliyet gösteren işyerlerine titiz davranmaları gerektiğini hatırlattı. Başkan Doğan, “İşyerlerinde yaşanılan iş kazalarını önlemek adına çıkan yasal düzenlemelerin diğer bir ayağını oluşturan mesleki yeterlilik belge alma zorunluğu, işletmelerimizin dikkat etmesi gereken önemli bir düzenleme. Belgesiz her bir çalışan işletmelere idari para cezası uygulanmasına neden oluyor. Bu nedenle belge zorunluluğu getirilen meslekler için belgesiz çalışan çalıştırmanın önüne geçelim. Mesleki yeterlilik kurumu tarafından yetkilendirilmemiş hiçbir firma ya da kurum ile bu sınav çalışmalarını gerçekleştirmeyin. Birçok para ödeyerek alacağınız bu belgeler işinizi görmeyebilir. Bu nedenle Odamız ile iletişime geçerek doğru bilgi alabilirsiniz. Sınavların uygulanmasında bize destek veren tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyoruz” dedi.

Safiye TARI GÜNER / BİGA, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!