Başkan Işık, Ugp Marmara Bölge Toplantısına Katıldı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Işık, Ugp Marmara Bölge Toplantısına Katıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2016 16:05

UGP 2016 BÖLGE TOPLANTISI BİGA BELEDİYESİ'NİN EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Biga Belediyesi’nin ev sahipliğinde, 72 kentten 212 üye kuruluşun bir araya geldiği Ulusal Gençlik Parlamentosu (UGP), 2016 yılı bölge toplantısını Köşdere Aktivite merkezinde gerçekleştirildi.
Biga Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin organize ettiği toplantıda UGP üyesi kurumlar, toplantı boyunca kurumlar arası diyalog ve etkileşim çalışmaları gerçekleştirdi. Üye kurumlar, UGP’nin sekretaryasını yürüten Habitat Derneği ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Experian ve Kredi Kayıt Bürosu’nun ortak projesi olan ‘Geleceğini Şimdi Yönet’ eğitimine de katılarak, kredi risk alanında bilgilendirildiler.
Biga’da bir araya gelen 29 Ulusal Gençlik Parlamentosu Marmara Bölgesi üyesi genç, UGP’nin önümüzdeki dönem çalışmaları konusunda düzenlenen atölyede 2016 yılına ilişkin faaliyet fikirlerini ve uygulama önerilerini paylaştılar.
Toplantıda bir konuşma yapan Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, gençlerin siyasetten uzak durduğunu belirterek, "Gençlerin ve kadınların sosyal yaşamda aktif olarak yer almalarını çok önemsiyorum. Bizim Belediye Meclisimizde 26 yaşında bir avukat arkadaşımız var. Günümüz gençlerinin en önemli sorunu yerel yönetimlerden ve siyasetten uzaklaşmış olmaları. Siyaset, toplumsal yaşamı belirleyen en temel unsurdur. Nasıl yaşayacağımıza kadar her konuda fikir ve uygulama siyaset ve sivil toplum kuruluşlarının etkisiyle ortaya atılıyor. Yaşamımız bir yerlerde, birileri tarafından belirlenirken, aktif katılım göstermemek hiç akılcı değil. Sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerden uzak durmayın. Fikirlerinizi açıkça söylemekten çekinmeyin. Bizler sizler için buradayız. Siyasetin ve sivil toplum çalışmalarının sadece çıkar odaklı yapıldığı algısı son yıllarda çok fazla dillendiriliyor. Oysa sizler evlerinizden uzakta, burada, Biga’da çıkar için mi bir araya geldiniz. Bu kötü algı hem siyasete, hem siyasetçiye hem de topluma zarar olarak geri dönüyor. Sizler gibi sivil topluma katkı vermek için bir araya gelen gençler aracılığıyla bu algı yıkılacaktır” dedi.
Ulusal Gençlik Parlamentosu adına Biga Belediye Başkanı İsmail Işık’a Hüseyin Üçpınar tarafından teşekkür plaketi verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!