Baro Başkanı Şarlan güven tazeledi

Güncelleme Tarihi:

Baro Başkanı Şarlan güven tazeledi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2016 15:14

Baro Başkanı Şarlan güven tazeledi

Haberin Devamı

ÇANAKKALE Barosu'nun olağan genel kurulunda tek aday olarak seçime giren mevcut Baro Başkanı Avukat Bülent Şarlan üçüncü kez başkan seçildi.
Çanakkale Barosu Olağan Genel Kurulu, Parion Otel'de gerçekleşti. İki yılda bir düzenlenen genel kurula çok sayıda avukat katılırken, Çanakkale Barosu 2014-2016 dönem Başkanı Avakat Bülent Şarlan, çalışmaları meslektaşlarıyla paylaştı. Son 2 yıl içinde Ege ve Marmara Bölgeleri Baro Başkanları Toplantısı ve 65 ilin Baro Başkanı ve temsilcileri ile 550 misafirin katılımıyla Türkiye 5. Genç Avukatlar Kurultayı'na ev sahipliği yaptıklarını belirten Şarlan, Lapseki ve Ezine adliyelerindeki avukat odalarını yenilediklerini, Adliye'ye turnike cihazları koydurduklarını ifade etti. Şarlan, "Çanakkale'nin muhtelif yerlerine bebek bakım ve emzirme kabinleri yerleştirilmesine önayak olduk. Görme engelliler için kitap okuyan cihazlar temin etmek, gençleri uyuşturucudan, kadını şiddetten korumak için çeşitli çalışmalar yaptık. Avukatlar günü kapsamında önemli bir kısmı halka yönelik olan 56 etkinlik düzenledik. Kadınlar ve çocuklar için yoğun programlar gerçekleştirdik. Çevreyi korumak için 33 dava açtık. Tiyatrodan, konsere, bowlingden briçe çok sayıda sanatsal ve sportif etkinlik düzenledik" dedi.
YENİ DÖNEM VAATLERİNİ SIRALADI
Önümüzdeki dönemde baro müzesi kurmayı istediklerini belirten Bülent Şarlan, fiziki mekan ihtiyacını çözüp, hukuk ödülleri adıyla programlar gerçekleştirmeyi arzu ettiklerini dile getirdi. İçtihat bankası kurmak, kardeş baro uygulaması başlatmak, toplumsal davaları izleme kurulu ve eğitim merkezi kurma çalışmaları yapmak istediklerini ifade eden Şarlan, "Yeni komisyonlar kurmak, uyumlanma programları gerçekleştirmek, CMK ve Adli Yardım gelirlerini artırmak, mesleki dayanışmaya yönelik çalışmalar yapmak, yeni adliye binasının yanına yeni idari birim binası yapmak çalışmalarımız içinde olacak. Baro kart, baro market ve uyap sistemi ile uyumlu duruşma takip sistemi de önümüzdeki dönem hedeflerimiz arasında olacak" diye konuştu.
YÖNETİM KURULU
Mevcut Baro Başkanı Bülent Şarlan'ın tek aday olarak girdiği seçimde yeni yönetim kurulu; Av. İbrahim Cem Erbil, Av. Enes Çetin, Av. Hande Keskin Toprak, Av. İnci Zeynep Koray, Av. Şennur Tarak, Av.Alper Gür, Av.Necip Fazıl Bayram, Av. Sahra Yıldız Hıdımoğlu, Av. Mustafa Ertürk ve Av. Kemal Bırakma'dan oluştu. Denetleme Kuruluna; Av. Muzaffer Varlı Türker, Av. Cahide Pınar Kaptan ve Av. Deniz Karaduman seçildi. Çanakkale Barosunun Disiplin Kuruluna; Av. Ebru Değirmenci Hüsmenoğlu, Av. Tacettin Öz, Av. Emel Şahinkaya, Av. Filiz Karadeniz ve Av. Kamran Duygun Şatıroğlu seçilirken, Türkiye Barolar Birliği Delegeleri ise Av. Şerefnur Çakır Demirtaş ve Av. Adnan Güler oldu.

Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!