AFAD, kayıp ve kaçırılma olaylarına karşı uyardı

Güncelleme Tarihi:

AFAD, kayıp ve kaçırılma olaylarına karşı uyardı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2018 12:10

AFAD, kayıp ve kaçırılma olaylarına karşı uyardı

Haberin Devamı

ÇANAKKALE Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) İl Müdürlüğü, son günlerde artan kayıp ve kaçırılma olayları karşı vatandaşları uyardı.

Yazılı olarak yapılan açıklamada, kaybolan vatandaşların genellikle engelli, çocuk ve yaşlı olduğu belirtildi. Özellikle alzheimer hastalarının kaybolma riskinin daha fazla olduğuna dikkat çekilirken, şu bilgilere yer verildi:

 "Ailelerin, engelli veya alzheimer hastalığı olan yaşlı aile bireylerinin sürekli takibini yapmaları gerekmektedir. Alzheimer rahatsızlığı olan yaşlı vatandaşlarımız ve engellilerimizin genelde kendilerini ifade etmekte büyük zorluk yaşadıkları gözlemlenmiştir. Yakınları, bu kişilerin elbiselerine iletişim bilgilerinin olduğu not kağıtları iliştirmeleri veya künye/bileklik takarak şahsi bilgileri ile iletişime geçilecek kişinin telefon numarasını yazmaları iyi olacaktır. Özellikle okulların tatil olduğu bu dönemde, çocuklarımızın ev dışında bulundukları ortamlarda sürekli göz önünde bulundurulmaları, tanımadıkları kişilere karşı dikkat etmeleri gereken davranışlara yönelik eğitilmeleri ve devamlı takip altında tutulmaları, yaşanabilecek kayıp olaylarının önüne geçecektir.”

Açıklamada, kayıp olayı anlaşılır anlaşılmaz bilgi verilmesinin önemine de dikkat çekildi. 7/24 açık olan 122 AFAD hattının, kayıp olayı anlaşıldığında hemen aranması istenildi.

ÇANAKKALE, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!