Ziraat Odaları zeytin alım fiyatlarından memnun

Güncelleme Tarihi:

Ziraat Odaları zeytin alım fiyatlarından memnun
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2017 17:41

Ziraat Odaları zeytin alım fiyatlarından memnun

Haberin Devamı

Hasan BOZBEY/ORHANGAZİ (Bursa)- MARMARABİRLİK’in önceki gün açıkladığı zeytin alım fiyatları bölgedeki Ziraat Odaları başkanları tarafından memnuniyetle karşılandı. Orhangazi, Gemlik, İznik, Nilüfer, Osmangazi ve Mudanya Ziraat Odaları başkanları yaptıkları ortak açıklama ile zeytin fiyatlarının üretici tarafından da  memnuniyetle karşılandığını ifade ettiler.

Orhangazi Ziraat Odası Başkanı Hasan Cevizlidere, Gemlik Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik, İznik Ziraat Odası Başkanı Vait Mutlu, Mudanya Ziraat Odası Başkanı Raif Döner, Nilüfer Ziraat Odası Başkanı Şenol Aybey ve Osmangazi Ziraat Odası Başkanı İsmail Altınkaya, yaptıkları ortak açıklamada “2017 -2018 kampanya döneminde Marmarabirlik' in açıklamış olduğu zeytin fiyatları odalarımız ve yöneticilerimiz tarafından olumlu karşılanmış, çeşitli baremlerde yüzde 18 ile 34 arasındaki artışlar üreticimizi memnun etmiştir” denildi. 6 oda başkanının yaptıkları değerlendirmede şu görüşlere yer verildi:

“Üreticimiz bu fiyatları olumlu karşılamasına rağmen rekoltenin düşük olması üreticinin gelirinde önemli bir artış sağlayamayacağı kanısındayız. Burada en önemli görev yine hükümete düşmekte. Havza bazlı destek kapsamında siyah sofralık zeytinin destekleme kapsamına alınması gerekmektedir. Yine yağlık ve yağ fiyatlarının aşırı talepten dolayı yüksek olacağını düşünmekteyiz. Ayrıca maliyetlerin düşürülebilmesi için Marmarabirlik ilaç ve gübre konusunda üreticiye daha fazla destek olmalı, zeytin kıvırcıklaştığı dönemde de fiyat politikasını gözden geçirmelidir. Son yıllarda yaşadığımız iklimsel olaylar zeytin üretimimizi olumsuz etkilemektedir. Daha önceki yıllarda Mudanya İlçemizde 26 bin ton civarında ürettiğimiz zeytinin bu dönem 16 bin ton civarında olacağını, ürün rekoltesinin Gemlik’te 15 bin ton , Orhangazi’de 30 bin ton, İznik’te 70 bin ton, Nilüfer’de ise 4 bin ton da kalacağını  tahmin etmekteyiz.”

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!