Yenilenebilir enerjiyi BTSO üyelerine anlattı

Güncelleme Tarihi:

Yenilenebilir enerjiyi BTSO üyelerine anlattı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2017 14:57

Yenilenebilir enerjiyi BTSO üyelerine anlattı

Haberin Devamı

BURSA, (DHA) – BURSA Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yenilenebilir Enerji Kümelenmesi’nin toplantısına katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Dr. Oğuz Can, “Bakanlık olarak yenilenebilir enerji üretiminde iş dünyamız ile beraber geleceği planlamak istiyoruz” dedi.

Bursa ekonomisine yön veren çalışmalarla rol model olan BTSO, yenilenebilir enerji sektörü temsilcilerini Ankara’daki bakanlık bürokratlarla buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Dr. Oğuz Can, Genel Müdür Yardımcıları Erdal Çalıkoğlu ve Ramazan Usta, BTSO Yenilenebilir Enerji Kümelenmesi ve BTSO Enerji Konseyi Üyeleri ile bir araya geldi. Toplantıya, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay da katıldı.

BURSA KÜMELENMELERİ İLE YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARINA HAZIR

Bursa’nın özellikle otomotiv, makine imalatı, tekstil ve gıda sektörlerinde önemli bir güce sahip olduğunu belirten BTSO Kümelenmeler ve Projeler Koordinatörü Dr. Mustafa Hatipoğlu, BTSO kümelenme gruplarının sektörlerin geleceğine yön verdiğini söyledi. BTSO Yenilenebilir Enerji Kümelenmesi’nin hedeflerini anlatan Dr. Hatipoğlu, TEKNOSAB’ın yenilenebilir enerji teknolojileri yatırımları için en uygun yer olacağını belirtti.

TEKNOSAB’A ‘YENİLENEBİLİR ENERJİ’ ÖVGÜSÜ

BTSO Projeler ve Kümelenmeler Koordinatörlüğü’nün daveti üzerine toplantıya katılan Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Dr. Oğuz Can, Bursa ve Türkiye’nin ileri teknoloji üretimine büyük güç katacak Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi’nin (TEKNOSAB) kendi enerjisini yenilenebilir enerji kaynaklarından üretebiliyor olmasınının önemli  olduğunu belirterek, “TEKNOSAB gibi vizyoner bir projenin yenilenebilir enerji üretiminin bir parçası olması çok sevindirici. Bizler kurum olarak üzerimize düşen görev olursa, desteklemek hazırız” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN RÜZGAR ENERJİ KAPASİTESİ ARTTI

Oğuz Can, yenilenebilir enerji konusuna bakanlık olarak büyük önem verdiklerini söyledi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın lansmanını yaptığı ‘milli enerji ve maden politikası’ na da değinen Oğuz Can, “Oradaki 3 sac ayakları bir tanesi de yerlileşme, enerji arz güvenliği ve öngörülebilir piyasalar. Sanayicimizin en çok ihtiyaç duyduğu şey, öngörülebilirlik. Bu konuda politikamızın 3 temel sütunundan bir tanesi de budur. Türkiye’de sektörlerin ve sanayinin gelişim hızına baktık. Ana bir rota olarak da özellikle geçtiğimiz günlerde güneşte yaptığımız gibi rüzgarda yenilenebilir enerji kaynak modeli ile beraber bir taraftan yenilenebilirlik payını artırmak istiyoruz. Türkiye’de şu an rüzgar enerjisi potansiyeli 48.000 MW olarak belirlenmiştir. Aslında bu potansiyel daha yüksetir. Çünkü rüzgar potansiyel atlası, 2006-2007 yılında hazırlandı. O zamanki ölçüm teknolojiler ve türbin kapasitelerine baktığımızda, rüzgar enerji kapasitemiz artmıştır”

“DUR-KALK YAPMAMALIYIZ”

Oğuz Can, Türkiye’de ve dünyada yenilenebilir enerjinin fiyatlarının düştüğünü ve daha çok yapılabilir hale geldiğini ifade ederek, “Sayın bakanımızın en çok önemsediği konulardan birisi de yenilenebilir enerji üretiminde gelişmemizi, ‘dur kalk’ yapmadan devam etmektir. Mesela İspanya 2012’de durdu. Teşvikleri fazla verince 300 milyar dolar yükle karşılaştı. İtalya’da bunu 2014’te yaptı. Bizim politikamız iş dünyamız ile beraber ‘dur kalk’ yapmadan, planlamamızı yapmak istiyoruz”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!