Ukrayna'dan gelen turist sayısı azaldı

Güncelleme Tarihi:

Ukraynadan gelen turist sayısı azaldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2015 13:16

Haberin Devamı

BURSA (AA) - 2014 yılına ilişkin turizm verilerini değerlendiren Bursa SKAL Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, ''İran'dan ülkemize gelen turist sayısında yaşanan ciddi artışa karşın, Ukrayna’dan gelen turist sayısında da ciddi bir azalış söz konusu. 2014 yılında Ukrayna’dan gelen turist sayısında, bir önceki yıla göre yüzde 13,6’lık bir gerileme yaşandı'' dedi.

Bursa SKAL Kulübü yılın ilk toplantısını bir otelde gerçekleştirdi. Otellerin doluluk oranları ve bunun kazanca dönüşü ile ilgili görüşlerin de paylaşıldığı toplantıda, büyük otellerin fiyat konusunda yaptığı indirimlerin, daha küçük olan otellerin doluluğu yakalamasına rağmen kazanç sağlamasını engellediği konusunda ortak noktaya varıldı.

Acente tarafından yapılan değerlendirmelerde de özellikle Uludağ’ın kar oranına göre fiyat ve doluluk oranlarının değişiklik gösterdiği, bu yıl özellikle kar kalınlığının fazla olmasından dolayı Uludağ’da yarı yıl tatilinde otellerin dolu olduğu ve fiyatların geçtiğimiz yıl aynı döneme göre daha yüksek olduğu konuşuldu.

Haberin Devamı

2014 yılına ilişkin turizm verilerini değerlendiren Bursa SKAL Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, 2014 yılında Türkiye’ye 39 milyon turistin geldiği ve 2015 yılı turist hedefinin de 45 milyon olduğunu hatırlattı. Varlık, Türkiye’ye turist gönderen ülkelerde yaşanan artışta 2014 yılına ülke bazında bakıldığında, yüzde 33,8’lik bir artışla İran’ın başı çektiğini kaydederken, bu artıştan Bursa’nın pay alamadığı konusuna değinildi.

Arapların aranılan şehirlerinin başında Bursa gelirken, İranlı turistlerdeki artıştan yararlanamamasının konuşulduğu Ocak ayı toplantısında, daha modern ve eğlence hayatını daha fazla seven İranlı turistlerin İstanbul, Bodrum, Antalya gibi illeri tercih ettiği, Bursa’yı daha çok doğa ve tarih seven Arap turistlerin tercih ettiği ifade edildi.

İran’dan ülkemize gelen turist sayısında yaşanan ciddi artışa karşın, Ukrayna’dan gelen turist sayısında da ciddi bir azalışın söz konusu olduğunu belirten Varlık, kongre ve fuarların turizme katkı sağladığına da değindi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!