Türk Büro-sen Kaçırılan Gümrük Memurlarına Dikkat Çekti

Güncelleme Tarihi:

Türk Büro-sen Kaçırılan Gümrük Memurlarına Dikkat Çekti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2015 12:07

İbrahim Bulut, "Gümrükler kapılarında can güvenliklerinin yaşanmaması için önlem alınmalı."

PKK’nın kaçırdığı 19 gümrük memurundan hala bir haber alınamaması üzerine basın açıklaması yapan Türk Büro-Sen Bursa Şubesi, görevi başındaki gümrük memurlarının da tehdit altında olduğunu ileri sürdü.
10 Ağustos günü Çukurca’daki Üzümlü Sınır Kapısı’nda görev yapan 10 gümrük muhafaza memuru ve 10 gün sonra Van’ın Saray ilçesindeki Kapıköy Sınır Kapısı’nda görev yapan biri şoför, diğeri kadın 11 gümrük personeli daha kaybolmuştu. Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, PKK tarafından kaçırıldığı söylenen memurlardan 2’sinin serbest bırakılmasının ardından kalan 19 memurdan hala bir haber alınamadı. Türk Büro-Sen konuyla ilgili düzenlediği basın açıklamasında, halen görevi başında olan memurların da tehdit altında olduğunu iddia etti.
150’ye yakın gümrük memurunun Van’da beklediğini ifade eden Türk Büro-Sen Bursa Şube Başkanı İbrahim Bulut, “Can güvenliği olmadığı gerekçesiyle hiçbir arkadaşımız bu bölgede görev yapmak istemiyor. Türkiye Kamu-Sen olarak endişemiz, Habur Gümrük Kapısı başta olmak üzere Ağrı Gürbulak, Hakkari Esendere ve Hatay Cilvegözü kapıları gibi diğer kritik sınır kapılarımızda da terör saldırılarının artarak devam edeceği yönündedir. Gümrük kapılarında can kayıplarının yaşanmaması için hükümet derhal tedbir almalı, personelin kapılara gidiş gelişleri esnasında can güvenlikleri sağlanmalıdır” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!