Paylaşılmaya değer fikirler Bursa'da

Güncelleme Tarihi:

Paylaşılmaya değer fikirler Bursada
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2016 11:56

- Amerika merkezli gönüllülük esasına dayalı TED organizasyonu Bursa'da düzenlenecek

Haberin Devamı

BURSA (AA) - Son zamanlarda yakından takip edilen üç kapsamlı konunun teknoloji, eğlence ve tasarımın ilk harflerinden oluşan TED konferansları, yayılmaya değer fikirleri Bursa'da katılımcılarıyla buluşturacak.

Organizasyonun sorumlusu Ramis Ceyhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teknoloji, eğlence ve tasarım (technology, entertainment, design) kelimelerinin ilk harflerinden oluşan TED'in paylaşılmaya değer fikirlerin dile getirildiği gönüllülük esasına dayalı bir organizasyon olduğunu söyledi.

Yılda iki defa ABD'de gerçekleştirilen TED konuşmalarının yerelde paylaşılmaya değer fikirlerin anlatıldığı TEDx konseptiyle dünya şehirlerinde düzenlendiğini ifade eden Ceyhan, organizasyonun milyonlarca takipçisinin bulunduğunu belirtti.

Türkiye'de yaklaşık 30 TED organizasyonu olduğuna değinen Ceyhan, "Bursa'da da ilk defa TEDxNilüfer olarak bu organizasyonu biz gerçekleştireceğiz. Organizasyonumuzu 12 Mart Cumartesi günü Bursa Akademik Odalar Birliği'nde 'mutluluk' temasıyla gerçekleştireceğiz. Etkinlik süresince 11 konuşmacı TED kuralları gereği 18'er dakikalık sunumlar veya konuşma yapacak" dedi.

Haberin Devamı

Ceyhan, gastronom Ömür Akkor, hikaye anlatıcı Burak Ünaldı, Moleküler Genetik ve Biyoteknoloji Uzmanı Dr. Birep Aygün, sosyal girişimci Tülay Akın ve yazar Tunç Kılınç gibi alanında uzman kişilerin katılacağını aktararak, "Amacımız hikayesinde ön plana çıkan kişileri halkla buluşturup onlara ilham vermek. Organizasyon belli bir kural silsilesinde gerçekleşiyor. TED'in kuralları gereği ilk organizasyonumuz TEDxNilüfer olarak başladı. TEDxBursa olarak bu organizasyonu devam ettirmek istiyoruz. Bursa ismiyle TEDx'i devam ettirmek istiyoruz" diye konuştu.

Etkinlikte 30 kişinin görev alacağını dile getiren Ceyhan, katılımcıların konuşmalarını daha sonra sosyal medya kanallarında paylaşacaklarını sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!