Osmangazi’den örnek mücadele

Güncelleme Tarihi:

Osmangazi’den örnek mücadele
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2020 10:22

Osmangazi Belediyesi, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı ilçe genelinde toplu kullanım yerleri başta olmak üzere tüm alanlarda çalışmalarını sürdürüyor. 1 milyonu aşan nüfusu ile Türkiye’nin en büyük ilçeleri arasında yer alan Osmangazi’de virüsün Türkiye’de ilk görüldüğü 11 Mart tarihinden itibaren seferberlik ilan edildi.

Haberin Devamı

Osmangazi’den örnek mücadele

Osmangazi Belediyesi, 13 Mart’tan itibaren koronavirüsle mücadele çalışmaları kapsamında gelen talepler doğrultusunda vatandaşlara sosyal yardım, erzak, çorba ve ekmek dağıtımı ile 65 yaş üstü vatandaşlara erzak dağıtımı ve alışveriş yardımında bulunuyor.
Dezenfeksiyon çalışmalarına da büyük önem veren belediye ekipleri, ilçenin farklı noktalarında meydan, konteyner, cadde ve sokak ilaçlaması yaptı. Bunun yanında parklarda oturma banklarına uyarı afişleri bırakarak ‘Evde Kal’ çağrısı yapılırken, belediye ekipleri, ilçedeki kamu kurumları ve ibadethaneleri de düzenli olarak dezenfekte ediyor. Zabıta ekipleri, Osmangazi’deki pazar alanlarında denetimlerini sürdürürken, esnaf ve vatandaşlara maske ve eldiven dağıtıyor.

Haberin Devamı

PAZAR YERLERİNE DEZENFEKTAN

Osmangazi Belediyesi, koronavirüs tedbirlerine yönelik başlatılan hijyen çalışmaları kapsamında ilçedeki pazar yerlerinin girişlerine el dezenfektan aparatı koydu. Her alışveriş anında paraya temas ettiklerini belirten vatandaşlar, “Uzmanlar virüsün en çok temas yoluyla bulaştığını söylüyorlar. Teması azaltmak adına market alışverişlerinde temassız kredi kartı kullanıyoruz. Ancak pazardaki alışverişimizi nakit para yapmak durumundayız. Bizim esnafa verdiğimiz ya da esnaftan aldığımız paraya kaç kişinin dokunduğu belli değil. Hasta biri eğer paraya dokunduysa bizim de hasta olmamız içten bile değil. O yüzden bu el dezenfektanları sağlığımızı korumak adına çok önemli. Hem pazara girişte hem de çıkışta ellerimizi bu dezenfektanlar ile hijyenik hale getiriyoruz” dedi.

CAN DOSTLAR OSMANGAZİ’YE EMANET

Koronavirüs salgını sebebiyle bazı işletmelerin kapanması ve sosyal hayattaki hareketliliğin azalmasıyla yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına Osmangazi Belediyesi sahip çıkıyor. Belediye ekipleri, salgın nedeniyle beslenmekte güçlük çeken sokak hayvanları için yaşam alanlarına yiyecek bırakıyor. Salgın nedeniyle yapılan “Evde kal” çağrıları, 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı bulunanların evden çıkamaması, sokak hayvanlarının yiyecek bulmasını zorlaştırdı. Osmangazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, ilçenin dört bir yanını dolaşarak sokak hayvanlarına yiyecek ve su bırakıyor. Son bir hafta içinde Acemler, Çekirge, Pınarbaşı, Heykel, Cumhuriyet Caddesi, Demirtaşpaşa, Veysel Karani, Hamitler ve Şehreküstü bölgelerinde can dostları besleyen ekipler, bakım ve tedaviye ihtiyacı olan hayvanları da Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’ne götürerek sağlığına kavuşturdu.

Haberin Devamı

KÜÇÜK ESNAFA BÜYÜK DESTEK

Bursa’da berberler, lokantacılar, kahveciler, çay ocakları, seyyar satıcılar ile günlük ücretle hayatını geçindiren binlerce çalışan korona salgını nedeniyle ciddi bir mağduriyet yaşıyor. Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği
(BESOB) ile iletişime geçen Osmangazi Belediyesi, BESOB tarafından tespiti yapılan liste dahilinde mağdur esnaf ve çalışanlarına erzak desteği vermeye başladı. Zor günler geçiren esnafa destek olmak için de harekete geçen Osmangazi Belediyesi, iş yerlerini kapatmak zorunda kalan mağdur esnaf ve günlük ücretle çalışanlara erzak dağıtmaya başladı. Başkan Dündar, küçük esnaf ve çalışanların özellikle ailelerine ve çocuklarına desteklerinin artarak süreceğini açıkladı.

Haberin Devamı

DÜNDAR: OLAĞANÜSTÜ GAYRET GÖSTERİYORUZ

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüse karşı gece gündüz çalıştıklarını belirterek, “Ülke olarak zor günler geçiriyoruz. Virüsün ülkemizde yayılmasını engellemek, vatandaşlarımızın sağlığını korumak adına devletimiz ve hükümetimiz yoğun bir çalışma yürütüyor. Osmangazi Belediyesi olarak bizler de ilçemizdeki, vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek adına, üzerimize düşen görev ve sorumlulukları yerine getiriyoruz. Ekiplerimiz, Osmangazi’nin her cadde ve sokağını, tonlarca dezenfektan ile temizliyor. Parkları, camileri, pazarları, meydan ve sağlık ocaklarını özellikle çok daha titiz bir şekilde temizliyoruz. Salgın küresel, mücadele ulusal. Taviz vermeden toplum sağlığı için Cumhurbaşkanımız’ın belirttiği her yasağa titizlikle uyacağız. Denetimlerimizi yapıyoruz. Vatandaşlarımıza maske ve eldiven dağıtıyoruz. İnşallah, bu salgından en kısa zamanda kurtulacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!