Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna 10 yaşındaki Zeyna Defne oturdu

Güncelleme Tarihi:

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna 10 yaşındaki Zeyna Defne oturdu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2024 13:28

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna 10 yaşındaki Zeyna Defne oturdu

Haberin Devamı

Mehmet İNAN/BURSA, (DHA)- BURSA Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla başkanlık koltuğunu ilkokul 4'üncü sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Zeyna Defne Kesmez'e, teslim etti. Küçük başkanın ilk talimatı kentsel dönüşüm oldu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, başkanlık moltuğunu Nurettin-Gülten Kutlucan İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi Zeyna Defne Kesmez'e teslim etti. Makama oturan Zeyna Defne Kesmez ile bir süre sohbet eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, küçük başkana vaatlerini sordu. Sözlerine "Çocukları yarının büyükleri olarak gören ve onlara güvenerek bu ülkeyi bir bayramla birlikte emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü sonsuz saygı, minnet ve hürmetle anıyorum" diyerek başlayan Zeyna Defne, Bursa'nın deprem kuşağında olduğu için kentsel dönüşüme önem vereceğini belirtti. Çocukların eşit hakları olması gerektiğini ifade eden küçük başkan, "Bütün çocuklar, sağlık hizmetlerinden, eğitim haklarından yararlanmalı. Her mahallede sosyal tesisler, spor alanları ve çocukların oyun oynayabileceği yeşil alanlar yapılacak. Gençlerin ulaşabileceği öğrenci yurtları yapılacak" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Başkan Zeyna Defne Kesmez'in ardından söz alan Başkan Bozbey, "Görüyorsunuz, gençlerimizin, çocuklarımızın hayali son derece güzel ve anlamlı. Sayın Başkanım elbette ki sizin bu önerileriniz gerçekten çok önemli. İnanıyorum ki bu düşüncelerinizi ilgili arkadaşlar da not alıyordur ve ona göre de çalışmalarını yapacaklar" şeklinde konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey daha sonra Zeyna Defne Kesmez'e, satranç takımı hediye etti. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!